Christian Guerematchi je naj plesalec lanskega leta!

"Najlepša hvala vsem, ki so glasovali zame na Paradi plesa. Izredno prijetno presenečenje iz domačih krajev, še posebej zato, ker vem, da se pri nas v Sloveniji na področju plesa ogromno dogaja. Nagrado bom prejel februarja v Mariboru, kjer bom s sodobnim plesom del plesnih delavnic Zimske plesne šole od 21.do 24. februarja 2014. Zaenkrat sem še vedno v Amsterdamu in se trenutno posvečam triu v lastni koreografiji, preden začnem nov projekt s Sagijem Grossom v Den Hagu in kasneje z Nicole Beutler v Amsterdamu. Aprila ima predstava Rocco turnejo v Kanadi in ZDA. 

Ta črno-bela fotka je bila ravnokar narejena v sodelovanju s Patricijo Steur, znano nizozemsko fotografinjo, in Henkom Schiffmacherjem, svetovno znanim tetovatorjem, ki ima v Amsterdamu muzej tatujev. Fotka je za dražbo v dobrodelne namene za Bosno.
Za poletje pa pripravljamo z Društvom baletnih umetnikov Slovenije poletni plesni seminar v Piranu, kjer bodo plesne delavnice različnih zvrsti sodobnega plesa in tudi več nivojev klasičnega baleta. Lep pozdrav z nižin vsem ljubiteljem Parade plesa in upam, da se vidimo februarja v Mariboru ali pa avgusta v Piranu. Uspešno in predvsem zdravo plesno leto 2014!" (sporoča za naš portal zmagovalec glasovanja Naj plesalec minulega leta Christian Guerematchi in napoveduje plesne dogodke, v katerih bo sodeloval v tem letu. Mi pa Christianu še enkrat čestitamo in sporočamo, da ga nagrada že čaka na domačem mariborskem naslovu.)