Boris Prokofjev in Zoran Janković. Maturantska parada bo brezplačna. Kar mislite si!

Boris Prokofjev in Zoran Janković obljubljata maturantom praznik plesa.

Maturanti bodo tudi to šolsko leto in še vsaj prihodnjih pet let plesali na nepozabni tradicionalni Maturantski paradi na Slovenski cesti v Ljubljani, in sicer pod okriljem Plesne šole Urška, ustanoviteljice, nosilke in organizatorke dogodka, ki povezuje in združuje mlade po vsej Evropi že od leta 2001. Plesna šola Urška, k prireja Maturantsko parado že od leta 2001, bo tudi v prihodnjih letih poskrbela za celotno organizacijo dogodka. Tako so na skupnem zasedanju sklenili župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, predstavnik Turizma Ljubljana in predstavniki organizatorja dogodka. Maturantke in maturanti se bodo torej tudi letošnje šolsko leto na točno določen dan v maju zavrteli na Slovenski cesti v Ljubljani, najem prireditvenega prostora pa bo po zagotovilu ljubljanskega župana brezplačen.

Maturante vsako leto pozdravi tudi predsednik države Borut Pahor.
Prireditev bodo, kot je že v navadi, obeležili tudi slovenski estradniki igralci, glasbeniki in drugi ugledni gosti, ki vsako leto pozdravijo plesalce z vseh koncev Slovenije. "Organizacija Maturantske parade pod to blagovno znamko ni bila nikoli vprašljiva. Veseli nas, da smo z Molom sklenili dogovor in bo Maturantska parada, zasnovana v Plesni šoli Urška, še naprej združevala maturantke in maturante s cele Slovenije in Evrope," je dogovor komentiral Boris Prokofjev, direktor Plesne šole Urška. Hkrati napoveduje, da bo prihajajoča Maturantska parada potekala v nekoliko spremenjeni obliki, saj bo dogodek pridobil širše programske, vsebinske in organizacijske razsežnosti. Maturanti pa se bodo na VIP-Maturantsko parado pripravljali že na plesnih vajah na Gospodarskem razstavišču.
Parada predstavlja "Urškino" darilo vsakoletni generaciji maturantov in postaja tradicionalni praznik plesa za dijake po vsej Evropi.
Plesna šola Urška napoveduje tudi veliko prelomnico pri organizaciji maturantskih plesov, ki se bodo zvrstili neposredno pred Maturantsko parado in bodo v prihodnjem letu postali pravi maturantski spektakli. Pripravljajo namreč čisto prenovljen koncept, kot ga v Sloveniji do zdaj še ni bilo. Prenovljena scenska postavitev z najmodernejšo tehnično opremo, z več kot 100 svetlobnimi telesi, led ekrani, pirotehničnimi efekti in vrhunskim ozvočenjem, bo le delček tega, kar bo v prihodnjem letu pričakalo maturante v Kupoli Gospodarskega razstavišča. Maturanti in njihovi spremljevalci bodo poleg obveznih elementov maturantskih plesov lahko uživali še v spektakularnem baletu v zraku, nastopu violinistke v stilu Vanesse Mai, ledenemu presenečenju in druženju z znanimi obrazi slovenske estrade.
Idejnega očeta Maturantske parade, pokojnega Tomaža Ambroža aktualni organizator Maturantske parade in Tomažev poslovni partner Boris Prokofjev, ne omenja.
S prenovljenim konceptom maturantskih plesov želijo v Plesni šoli Urška narediti korak naprej ter slediti svojemu poslanstvu, ki pravi, da si "njihovi maturanti zaslužijo le najboljše, saj je to njihov dan, ki ga ne bodo pozabili do konca življenja". (so sporočili iz PR-agencije Propiar o organizaciji Maturantske parade 2017, ki naj bi jo znova organizirala Plesna šola Urška pod vodstvom Borisa Prokofjeva. A t. i. "Urškino" darilo seveda ne bo brezplačno, saj na spletni strani še enega podjetja v lasti Borisa Prokofjeva, in sicer UrškaPro, ki bo Parado organiziralo, natančno piše "Maturantska parada 2017 je za vse člane Plesne šole UrškaPro BREZPLAČNA!" Po domače povedano: če bodo maturanti najeli za učenje in izvedbo maturantskega plesa ekipo UrškePro, potem bo sodelovanje na Paradi brezplačno, drugače nastopa za vas ne bo oziroma boste morali zanj plačati. Tako so že letos nekatere srednje šole, ki niso popustile pritiskom Prokofjeva, plesale kar pred svojo šolo točno opoldne in bile kljub temu del Maturantske parade. Kaj poreče na to župan Jankovič, pa izveste, ko odgovori na naša vprašanja. O idejnem očetu Maturantske parade, pokojnem Tomažu Ambrožu, pa v sporočilu za javnost niti besede.)

View Gallery 5 Photos