Blaž Kranjc. Pozitivna energija drugega kola The Freshest Kidz

The Freshest Kidz navdušuje in nagovarja mlade h gibanju. (Foto: Matic Terpelj)

V soboto, 20. aprila, se je v Klubu Jedro Medvode odvilo drugo kolo mladinske plesne lige The Freshest Kidz. Tokrat je za plesno delavnico poskrbela Kaja Janjić s sodobnim plesom. Delavnice so se udeležili štirje neustrašni plesalci, ki jim je Kaja dodobra razkrila vse skrivnosti plesa, ki ga v največji meri lahko zasledimo v raznoraznih teatrih.

Kaja Janjič je prepoznavni obraz sodobnega plesa, ki je tokrat sedela v sodniški zasedbi … (foto: Marija Orašanin)

Udeležba na drugem kolu je bila sicer zaradi praznikov in lepega vremena bolj okrnjena, vendar je v Jedru kljub vsemu vrela pozitivna energija. Starši so se znova srečali z nasmeški na obrazih, prav tako pa mladi plesalci, ki so se tudi tokrat lahko med tekmovanjem zabavali in kratkočasili še s sladkarijami, unikatno umetniško razstavo, namiznim nogometom in grafiti kotičkom. Na velikem zaslonu se je predvajal kultni film Style Wars. Tekmovanja se je udeležilo okoli trideset mladih plesalcev, ki so se v dveh plesnih kategorijah potegovali za nove točke v skupnem seštevku lige. V najmlajši kategoriji (do 12 let) je zmaga znova pripadla mariborskemu plesnemu fenomenu Ianu Hotku, ki se je v finalnem boju pomeril z Bboyem iz gorenjskih koncev, Filipom Šoberjem. V kategoriji do 18 let pa je zmaga tokrat pripadla Boru Prokofjevu, ki je v finalnem dvoboju premagal plesnega kolega iz ljubljanske plesne Scene, Iana Lampiča.

… dogodka The Freshest Kidz …

Bitke so bile tako kot v prvem kolu zelo izenačene, spet so odločale malenkosti, ki so jih skrbno opazovali in ocenjevali izkušeni sodniki, ki so za pravične boje skrbeli ves dan. Tekmovanje so tokrat sodili Kaja Janjič, Željko Božić in organizator prve samostojne plesne lige, Blaž Kranjc. Za izvrstne glasbene vložke je poskrbel Niko Nixon Komac DJ Nixon, ki je s svojo selekcijo vsakokrat spretno izzival plesalčevo gibanje. Za to, da je vse potekalo znotraj načrtovanih časovnih okvirov in brez zapletov, je spet poskrbel Nace Novak, ki je suvereno vodil celotno tekmovanje. Posebne zahvale gredo tudi mladima članoma ekipe Each One Teach One, Matevžu Dražumeriču in Iliji Furstu, ki sta s svojim doprinosom poskrbela, da je dogodek res zaživel v polnem sijaju. Fanta sta skrbela za prijave, predala nagrade zmagovalcem in med celim dogodkom skrbela za organizacijo le-tega.

… poleg Željka Božića in Blaža Kranjca …

Plesno druženje smo zaključili z rap koncertom, na katerem so nastopili mlada in perspektivna Sahareya, neverjetni Spontan Klan ter starešina rap scene EMKEJ. Hvala vsem staršem, trenerjem in udeležencem, da podpirate tovrstna tekmovanja! Zahvale gredo tudi našim sponzorjem: Catch The Flava World, Azram, Big Nose Ent., Emkej Tekocheej, Picerija HITRI, Občina Medvode, in pa seveda organizatorjem lige – Javni zavod Sotočje Medvode in projekt Each One Teach One.

… (foto: Matic Trepelj)

Finale plesne lige The Freshest KIDZ: all styles kids league – Finale bo potekalo v soboto, 1. junija 2019, tokrat na prostem pred Knjižnico Medvode v sklopu festivala Medvode v gibanju. (je za naš portal sporočil glavni organizator in iniciator mladinske lige The Freshest Kidz Blaž Kranjc)
 

View Gallery 5 Photos