Blaž Bertoncelj in Andreja Podlogar. Ne imenujete zmazkov argentinski tango!

Andreja Podlogar in Blaž Bertoncelj sta mojstra argentinskega tanga. (Foto: Stojan Prpič)

Prosiva vas, da v vaši licenčni oddaji Zvezde plešejo ne imenujete zmazkov, ki vsebujejo dve nepravilno izvedeni figuri argentinskega tanga pobrani iz YouTubea, ‘argentinski tango’. To je lahko, kar se naju tiče, internacionalni (tekmovalni) tango ali karkoli ali kaj drugega, nikakor pa ne argentinski tango. Svoje mnenje okoli koreografskega dela ga. Plohl v povezavi z argentinskim tangom sem že izrazil, komisija pa bi lahko tudi jasno povedala, da to ni argentinski tango.

Gregor Poljanec Kirsch in Martina Plohl sta plesala, hm, argentinski tango ali tango? (Foto: Miro Majcen)

Za g. Škufco in go. Venturini vem, da vsaj bežno vesta, kaj je argentinski tango, če ne drugače, vsaj preko najinega dela, medtem ko bi si ostala člana komisije lahko vsaj pogledala kakšen posnetek, kaj argentinski tango je, noben izmed njih pa ne razume esence tega plesa. Poimenovanje tega koreografskega zmazka ‘argentinski tango’ je navsezadnje žalitev celotne plesne subkulture, ki se z argentinskim tangom ukvarja.

Andreja in Blaž bosta gosta oddaje Parada plesa v nedeljo, 7. 4., ob 21.30 na TV3. (Foto: Lea Slapar)

Mogoče bo ga. Barbra Drnač dala možnost, da poveva svoje mnenje tudi v intervjuju, ki ga snema za oddajo Parada plesa jutri z nama. (sta na socialno omrežje FB zapisala naša plesalca argentinskega tanga, Blaž Bertoncelj in Andreja Podlogar, in replicirala na nastop z argentinskim tangom (ki to ni bil) Gregorja Kirscha in Martine Plohl v oddaji Zvezde plešejo. Blaž in Andreja bosta gosta oddaje Parada plesa v nedeljo, 7. aprila, in bosta še dodatno razložila, kaj je tango in kaj je argentinski tango.)