Bi šli na hip-hop avdicijo h Krajnčanu in Kunšku?

Gašper Kunšek in Žigan Krajnčan snujeta nove projekte ter vabita nove plesalce in plesalke.

Vljudno vas vabimo na našo plesno avdicijo, ki bo potekala 24. in 25. avgusta v naših novih prostorih na Dunajski cesti 20. Avdicija bo potekala v dveh sklopih: avdicija hip-hop skupin bo potekala v strukturi plesne delavnice, kjer bomo kreativno raziskovali principe improvizacije, se učili osnovne tehnike ter ustvarili kratek plesni material. Delavnico bodo vodili Nace Novak, Gašper Kunšek in Alexander Mathiass Tesch.

V skupine bomo razvrstili plesalce glede na znanje in interese, vsaka skupina pa bo dobila svojega mentorja, ki vas bo spremljaj celotno sezono. V sezoni 2019/2020 načrtujemo udeležbo na večjih koreografskih tekmovanjih in festivalih ter t. i. plesnih battlih. Avdicija projektne skupine Scena vabimo vse plesalke/plesalce, igralke/igralce ter performerje in akterje za ustvarjanje v novi slovenski performativni, plesno-gledališki skupini Scena. Izbrani kandidati/kandidatke bodo ustvarjali in sodelovali skupaj pod mentorstvom Žigana Krajnčana in Gašperja Kunška, pozneje pa tudi s povabljenimi koreografi in režiserji. V sezoni 2019/20 je v načrtu izvedba dveh večjih interdisciplinarnih predstav. V dogovoru s člani projektne skupine pa tudi uresničevanje vaših zamisli.

Nejc Osovnikar in Gašper Kunšek

Avdicija bo potekala v dveh sklopih. Prvi sklop bo zasnovan kot plesno-performativni ‘workshop’, kjer bo poudarek na kreativnosti, dojemljivosti, tehniki in improvizaciji. V drugem sklopu pa vas želimo videti kot posameznika. Zato vas prosimo, da pripravite karkoli (performans, ples, glasba, igra, govor, cirkus …) v dolžini od dveh do pet minut. Časovnica je naslednja: 24. 8. od 11.00 do 13.00 avdicija za hip-hop skupine (do 13 let), od 14.00 do 16.00 avdicija za hip-hop skupine (od 13 let), 17.00 do 20.00 avdicija za projektno skupino Scena; 25. 8. pa od 11.00 do 13.00 avdicija za hip-hop skupine (do 13 let), od 14.00 do 16.00 avdicija za hip-hop skupine (od 13 let) in od 17.00 do 20.00 avdicija za projektno skupino Scena.

Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek

Avdicija je brezplačna, prijave sprejemamo na avdicija.scena@gmail.com, če se avdicije na dani datum ne morete udeležiti, nam, prosimo, to napišite in se dogovorimo za izreden termin. Povej naprej prijateljem … (vabi na avdicije ekipa Scene, ki se je z novo sezono z Viča preselila na Dunajsko cesto 20 v Ljubljani v ene od nekdanjih prostorov Plesne šole Urška)

View Gallery 4 Photos