Baletna šola Stevens. Balerine na evropskem prvenstvu priplesale kar osem pokalov

Letošnje evropsko plesno prvenstvo se je odvijalo v Trbižu. Naše tekmovanje se je začelo že v četrtek, 31. maja, z 22-člansko ekipo, ki
je bila tudi edina predstavnica Slovenije. Evropsko prvenstvo omogoča tudi same kvalifikacije, če jih v matični državi ni. Priplesali smo si polfinale in tudi finale.

Kaja Klevišar in Katja Cankar Kodrič

Letošnja konkurenca v vseh slogih plesa je bila močnejša in tudi številčnejša. Naši najmlajši udeleženki, Kaja Klevišar in Katja Cankar Kodrič, sta ‘krstili’ svojo prvo udeležbo na tekmovanju in v klasični kategoriji children duet osvojili prvo mesto.

Gaja Slabe in Eva Žnidar
Gaja Slabe
Prvo mesto sta zasedli v klasičnih duetih tudi Gaja Slabe in Eva Žnidar. V isti starostni skupini je Gaja priplesala bronasti pokal.

Urša Jaklič

V junior 2 pa so dekleta v ‘hudi konkurenčni’ skupini open v koreografiji Mance Torkar osvojila tretje mesto. V največji baletni skupini junior 2 si je Urša Jaklič z variacijo Raymonda ‘privrtela’ bronasto odličje.

Brina Knific, Ana Iglic, Ela Ursic in Ema Oman

Klasična skupina je z odlomkom Ure iz baleta Coppelia prepričljivo zasedla drugo mesto. Brina Knific, Ana Iglič, Ela Uršič in Ema Oman so osvojile žirante v junior 2 klasični balet.

Manca Torkar

V najstarejši klasično obarvani solo skupini si je Manca Torkar ‘priplavala’ z variacijo črnega laboda bronasti pokal. Slovenska ekipa je na tem prvenstvu med 30. majem in 2. junijem 2019 osvojila kar zavidljivih osem pokalov.
 

Ponosni na naše balerine, ki bodo v soboto zaplesale v dveh zaključnih predstavah naše baletne šole Stevens v kulturnem hramu Ignaci Boršnik v Cerkljah na Gorenjskem. Motivacija za delo tako ostaja neprestano. V mesecu avgustu pa znova organiziramo poletni baletni seminar. Vabljeni na intenzivni klasični pouk diet in pouk na konicah prstov s solo variacijo. (so za naš portal sporočili iz Baletne šole Stevens o dosežkih na evropskem prvenstvu Austria Show Dance Union International, ki ga je organiziral Verein Zeta.)

View Gallery 10 Photos