Assija Sultanova. 11.657-kilometrsko potovanje po Rusiji mi je dalo nov pogled!

Assija je morje zamenjala za potovanje po Rusiji.

Letošnje poletje sem preživela v Rusiji, kjer sem bila mesec in pol. To potovanje sem doživela kot odkrivanje in spoznavanje. Najprej smo se napotili v Moskvo. Tam sem bila že nekajkrat, ampak tokrat me je mesto zares presenetilo z izredno urejenostjo in pustilo zelo dober vtis. Zelo sem vesela, da sem lahko znova v živo videla ogromen Bolšoj, a žal nisem utegnila videti nobene predstave v živo, saj so potekale priprave na premiero baleta Nurejev, ki je bila žal odpovedana in prestavljena.

Nato smo se odpravili v Sankt Peterburg, kjer sem bila prvič in smo zato tam ostali dlje časa. Mesto je res prekrasno, in sicer zaradi svojega podnebja deluje rahlo surovo in melanholično ter mi je res priraslo k srcu, še  posebej ker je izredno kulturno obarvano in med drugim tudi ker je zibelka ruskega klasičnega baleta.
Ogledala sem si veliko mestnih znamenitosti, sprehodila sem se tudi po ogromnem Armitažu in uresničila se mi je želja, da bi v živo videla Mariinsko gledališče in si ogledala veliko izvrstnih predstav z vrhunskimi plesalci, ki so me navdušili in izredno motivirali. Seveda pa v Piteru ni bil čas samo za počitek, saj sem večino časa namenila spoznavanju metode A. J. Vaganove skozi naporne treninge.
Nato je bil čas za krajši počitek, saj smo se odpravili na jug oz. severni Kavkaz, najprej v mesto Krsanodar, kjer imam družino, in pozneje na lepo peščeno obalo toplega Azovsega morja. Naš zadnji cilj pa je južni Ural, mesto Gaj, ki leži ob reki Ural, po kateri poteka geografska meja med Evropo in Azijo in je skoraj na meji z Kazahstanom. Tam je bil čas predvsem za spoznavanje družine in družinska srečanja. Kljub temu sem si vzela čas tudi za ohranjanje in pridobivanje fizične kondicije z večurnimi treningi gimnastike.
11.657-kilometrsko potovanje po Rusiji (večinoma z vlakom) mi je dalo nov pogled ne samo na ogromno pokrajino, ki je tako raznolika in mogočna, ampak tudi na plesni svet, še posebej baletni, ki sem ga videla z malo drugačne strani, in mi postavilo nove cilje, za katere že komaj čakam, da jih začnem uresničevati. Zato želim vsem veliko uspehov v novi sezoni oziroma novem šolskem letu. (je za naš portal komentirala svoje poletje balerina Assija Sultanova, dijakinja Konservatorija za glasbo in balet Maribor, ki je včeraj praznovala 17. rojstni dan. Čestitke in srečno v novi sezoni.)

View Gallery 6 Photos