Anže Zalar se sprašuje ob Državcu. Kako lahko prihaja tako očitno do mešanja dreka?

Anže Zalar se je oglasil letos. Kdo bo na vrsti prihodnje leto?

Otroci mi danes pošiljajo ocene in sprašujejo, kako je to mogoče, da Artifex ki bi moral zmagati s sedmimi "enkami", dobi 6. mesto, kako lahko v polfinalu dobiš 2. mesto in si v finalu 6.? Kako lahko prihaja tako očitno do mešanja dreka? Ker sodniške ocene niso več razglašene javno in sočasno s podeljevanjem mest, prihaja do očitnega klubskega favoriziranja oziroma skrivanja nestrokovne sodniške sestave za digitalno tablico.
Pritiskanje na številke, ki prinašajo končno razvrstitev s strani sodnikov, deluje bolj podobno igrici Whack-a-mole. Delaš vse malo po občutku, ne potrebuješ nobenega znanja. Seveda že dejstvo, da v sodniški sestavi sedijo predstavniki klubov, ki tekmujejo, ni korektno. V sodniški sestavi so tudi upokojenci.
V sodniški sestavi so ljudje, ki so nazadnje plesali v filmu Poletje v školjki, in tisti, ki sploh nikoli niso plesali v tekmovalnih disciplinah. Status quo se ne more več nadaljevati. Če se bo, bodo dvorane še bolj prazne, otroci še bolj zafrustrirani, blagajna PZS (Plesna zveza Slovenije, op. u.) pa prazna. Jaz svoje plesalce že dve leti vozim na DANCESTAR. Začnite ostali delati isto! Ker se ladja, na kateri smo zdaj, potaplja.

Sodniška tabela
Sodniki: A – Žuran Knez Hermina, B – Pahor Romana, C – Česen Matevž, D – Selimanović Azra, E – Zagorc Meta, F – Simič Nina, G – Darja Šuster.
Med sodniki tudi Meta Zagorc …

1. mesto: Artifex, 2. mesto: Bolero, 3. mesto: PK NM, 4. mesto: ADC, 5. mesto: Force, 6. mesto: Urška Ljubljana, 7. mesto: Plesni Val. Plesalci in trenerji plesne šole Bolero, moja objava ni napad na vaše delo.
… Azra Selimanovič …
Vi plešite in bodite super še naprej, tako kot je Željko Božič povedal v videu "Letter". Naj se moj komentar sojenja ne izrablja za neposredno klubsko obračunavanje. Jaz obsojam NESTROKOVNOST in PRISTRANSKOST sistema, ki je vzpostavljen. Ko bo to urejeno drugače, bomo imeli realne rezultate tekmovanja – ki je kot pri vseh drugih panogah esenca športa.
… Matevž Česen.
Mi kot kolektiv moramo to neposredno napadati in imeti glas. Preko socialnega omrežja lahko dosežemo marsikaj, zato delite naprej … naj ponavljajoča zgodba dobi epilog. (se je na družbeno omrežje FB oglasil koreograf in nekdanji plesalec Maestra Anže Zalar ob razpletu najbolj atraktivnega in zaželenega naslova državnega prvaka v hip-hop članskih formacijah. Zmagala je formacija Artifex. Negodovanje zaradi razpleta pa je seveda vsakoletna mantra na tednu državnih prvenstev v modernih tekmovalnih plesih. Ko je čas za konkretno ukrepanje, pa nekako koreografi in vodje, ki se z načinom točkovanja ne strinjajo, ne najdejo ne načina ne moči za spremembe. Deja vu, bi dodala. Sicer je letošnje skupno državno prvenstvo vseh treh sekcij, ki delujejo v okviru Plesne zveze Slovenije organiziral PK Bolero pod motom Ples, ljubezen in sočutje.)

View Gallery 5 Photos