Anže Škrube. 1500 evrov za Eurosong koreografijo. Danski akrobat pa 500 evrov manj.

Jannik Baltzer Hattel je za pičlih nekaj sekund nastopa prejel 1000 evrov honorarja. (Foto: EBU)

Nastop slovenske predstavnice ManuElle na letošnjem Eurosongu v Stockholmu še vedno buri duhove v plesnih krogih. ManuElla, ki se ji ni uspelo uvrstiti v finale in je pristala na štirinajstem mestu drugega polfinala med osemnajstimi nastopajočimi, je prepričana, da je dala vse od sebe, in takšna izjava je seveda popoln nesmisel, kajti kaj bi bilo, če bi dala samo pol od sebe ali nič. No, " vse od sebe" pa zagotovo ni opravičil slovenski koreograf in plesalec Anže Škrube, trenutno živeči v Los Angelesu, ki se je podpisal pod ManuEllin nastop oz. koreografijo.

Anže Škrube, na fotografiji z nekdanjim dekletom Niko Kljun, na podelitvi nagrad Plesne zveze Slovenije.
Že v prejšnjem članku sem se čudila, zakaj vabiti na oder danskega akrobata, če v Sloveniji kar mrgoli plesalcev in plesalk, ki obvladajo tudi akrobatske veščine, mnogi med njimi se kitijo z naslovi svetovnih in evropskih prvakov. O Janniku Baltzerju Hattelu je Škrube pred nastopom na Eurosongu povedal: "Član tria No Limits Acrobatics Jannik Baltzer Hattel je v svoji karieri nastopil v številnih televizijskih oddajah, svoje vrline pa je predstavil tudi že pred dansko kraljevo družino. Je eden najboljših gimnastičarjev na Danskem in sem zelo vesel, da ga imamo v ekipi. Glede njegovih trikov se pustite presenetiti, saj boste videli na dan nastopa, kaj bo izvajal. Je pa vse povezano v celoto in menim, da bo super funkcioniralo."
ManuElla in Jannik Baltzer Hattel. (Foto: EBU)

Super žal ni bilo, nastop, ki je trajal samo nekaj sekund, je bil skregan z vsakršno koreografsko in idejno logiko. Zato sem na TV Slovenija, ki je odgovorna za slovensko predstavnico na Eurosongu, naslovila pet vprašanj in dobila naslednje odgovore:
Koliko časa in kje so potekale vaje s koreografom Anžetom Škrubetom?
Vaje z Anžetom Škrubetom so se začele 10. aprila, potekale so v Ljubljani, po njegovi vrnitvi v ZDA pa z njim prek skypea, v dvorani pa je z ManuEllo treniral Matic Zadravec.
Ali je bil danski akrobat v Sloveniji na vajah? Če da, koliko časa, če ne, kdaj sta z ManuEllo prvič vadila skupaj in kje?
Danski akrobat je vadil na Danskem približno petnajst dni. Z ManuEllo sta prvič vadila v Stockholmu, njuni koreografiji nista imeli bistvenih stičnih točk, zato je to bilo mogoče.
Ali je bil Anže Škrube na Eurosongu? Če ne, zakaj?
Anže Škrube zaradi obveznosti v ZDA ni bil prisoten na Švedskem, svoje pripombe in predloge glede režije scenskega nastopa in izboljšave koreografije je podal po vsaki vaji na podlagi posnetka vaje.
Koliko je znašal honorar koreografa Anžeta Škrubeta? Ste plačali tudi letalsko karto na relaciji Los Angeles–Ljubljana–Los Angeles?
Letalskega prevoza v Ljubljano in iz Ljubljane nismo plačali. RTV Slovenija je za honorar za njegovo koreografijo plačala 1.500 evrov.
Koliko je znašal honorar danskega akrobata oziroma kakšen je bil celoten strošek njegovega angažmaja?
Honorar za vaje in nastop je znašal 1.000 evrov. RTV Slovenija pa je pokrila tudi stroške hotelske namestitve (1.800 evrov) in letalski prevoz z Danske na Švedsko (195 evrov).
Predstavnik slovenske delegacije Aleksander Radič je bil občasno tudi garderober danskemu akrobatu. (Foto: EBU)
Dodaten komentar verjetno ni potreben!

View Gallery 5 Photos