Aljoša Möderndorfer. Sodelovanje v Dance Amore mi predstavlja velik izziv in čast!

Aljoša se kot hiphoper uspešno podaja na neznani športno plesni teren.

Predstavi sem se pridružil zaradi želje po novem znanju, plesalci prihajamo iz različnih zvrsti, poudarek pa je predvsem na latin ter standardnih plesih, glede katerih nisem podučen, kar mi predstavlja velik izziv. Sicer pa sem se pridružil tudi zaradi želje po delu s tako vrhunskimi plesalci, saj sem jih občudoval že kot otrok, zato si delo z njimi štejem v čast. V predstavi igram vlogo enega od dveh delavcev v New Yorku po drugi svetovni vojni.

Kot sem že omenil, je poudarek predvsem na drugih plesnih zvrsteh, v katerih se še nisem preizkusil, zato bo zanimivo videti, kako se bom odrezal ter hkrati zadevo ‘zapakiral’ po svoje v vlogi delavca. Izziv pa mi predstavlja tudi igra, saj na odru ne bomo le plesalci, toda tudi igralci.
Mislim, da je tovrstnih predstav v Sloveniji premalo, saj lahko vidimo preporod podobnih predstav (kot so bili nekateri ‘muzikali’) šele v zadnjih letih oziroma lahko rečemo, da so bile vsaj bolj obiskovane. Ljudje si želijo tovrstnih predstav, videli smo tudi zainteresiranost za šov Zvezde plešejo, kar pomeni, da jih zanimata tovrstni ples ter igra. S to predstavo želimo dati občinstvu nadgradnjo prejšnje ter predstaviti vrhunski, kakovosten ples, ki ga imamo v Sloveniji, v povezavi z igro zapakiran v čudovito zgodbo. Pred poletjem smo predstavo sestavljali po delih, zdaj pa smo v zadnji fazi intenzivnih vsakodnevnih treningov, ko predstava dobiva svojo podobo, ekipa se spoznava ter skupaj ustvarja nekaj nepozabnega. (je za naš portal pojasnil sodelovanje v plesnem šovu Dance Amore plesalec Aljoša Möderndorfer, ki ga boste lahko občudovali 8. in 9. septembra na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma)