Akim Pekunov in Maša Kastelic bronasta na svetovnem prvenstvu do 21 let!

Maša in Akim v objemu trenerja Vedrana (foto: osebni arhiv)

Tekma je bila zelo lepo organizirana, na visokem nivoju. Z rezultatom sva neizmerno zadovoljna, želela sva si finale in zanj tudi trdo delala, vendar se zavedava, da so tukaj tudi drugi pari, ki prav tako delajo za to. Tretje mesto na tem svetovnem prvenstvu nama pomeni res veliko, mislim, da je to za naju zdaj velika motivacija za delo naprej.

Akim Pekunov in Maša Kastelic na stopničkah v Jerevanu …

Seveda pa bi se rada zahvalila celotnemu teamu Feniks, ki naju je skozi čas podpiral, Nataši Ambrož za čudovite obleke, Blažu Pocajtu trenerju za standard, staršem, da so nama to omogočili, in najinemu glavnemu trenerju Vedranu Ćeliću, ki naju je pripravljal na tekmo in nama na tekmi cel čas stal ob strani. (sta za naš portal komentirala tretje mesto na svetovnem prvenstvu v desetih plesih do 21 let druga z državnega prvenstva Akim Pekunov in Maša Kastelic

… in s trenerjem Vedranom Ćelićem … (foto: osebni arhiv)

Na armenskem parketu v Jerevanu sta plesala tudi Ivan Jarnec in Ana Ekart, ki sta dosegla 32. mesto. Tekmovalo je 42 plesnih parov.  Prvo in drugo mesto sta zasedla ruska para. Spomnimo. Akim in Maša sta lani delila 34. do 35. mesto na svetovnem prvenstvu v latinu, predlani, torej leta 2017, pa sta Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc postala svetovna prvaka v latinu. Prihodnji vikend Mašo in Akima ter Jureta Berganta in Milano Chekanovo v Parizu čaka evropsko prvenstvo prav tako v latinu. Akim in Maša pa se bosta udeležila tudi svetovnega prvenstva v latinskoameriških plesih do 21. let, ki bo na Kitajskem v Čengduju in nanj že intenzivno pripravljata. Mi pa navijamo!)