13. na svetu! Neža Colja & Stefan Chiari. Z veliko treninga in konstantnim trdim delom v plesni dvorani!

Ali lahko Neža Colja in Stefan Chiari postaneta državna prvaka v kombinaciji?

V soboto, 6. 11. 2021, je v Sibiu (Romunija) potekalo svetovno prvenstvo v 10-ih plesih, kategorija starejši mladinci. Nama je pripadla čast, da sva zastopala Slovenijo kot edini slovenski plesni par na tem svetovnem prvenstvu. Hkrati pa je bilo to nasploh najino prvo svetovno prvenstvo. Svetovno prvenstvo je potekalo v športni dvorani Transilvanija. Atmosfera je bila čudovita, prav tako organizacija tekmovanja. Tudi plesišče je bilo dovolj veliko, da sva lahko res pokazala, kaj znava. Tekmovala sva v močni konkurenci z 32 najboljšimi plesnimi pari na svetu. Z veliko treninga in konstantnim trdim delom v plesni dvorani sva priplesala na 13. mesto.

Na defileju


Polfinale sva zgrešila le za eno mesto. Res sva si želela plesati še več, vendar sodniki so se odločili drugače. Ampak vseeno sva zadovoljna z najinim odplesanim plesom, najinim napredkom in celotno najino predstavo na plesišču.

S trenerko Tatjano Lahvinovič Galčun

Najina uradna spremljevalka je bila Tatjana Lahvinovič Galčun. Zdaj sva usmerjena že naprej na nova tekmovanja. V roku enega meseca so pred nama še štiri uradna prvenstva, dve svetovni in dve evropski prvenstvi. Vsekakor je bilo to svetovno prvenstvo super izkušnja in lekcija za izboljšanje najinega plesa in najinih rezultatov v prihodnosti.


Rada bi se zahvalila svojim staršem, ker naju vedno in povsod podpirajo. Seveda bi se rada zahvalila tudi svojim trenerjem za vso podporo in nasvete: Tatjana Lahvinovič Galčun, Aleksej Galčun, Zoran Plohl ter trenerju iz Italije Fabiu Chiandettiju.

(foto: osebni arhiv)

Ostajava pri svojem motu: Stay strong and never give up (Ostani močen in nikoli se ne predaj; op. u.) (sta za naš portal komentirala uvrstitev na 13. mesto na svetovnem prvenstvu v kombinaciji aktualna državna prvaka v vseh treh plesnih stilih Neža Colja in Stefan Chiari. Zmagal je ruski par Yaroslav Kiselev in Sofia Philipchuk; v sodniškem panelu ni bilo slovenskega sodnika. Sicer je pa Neža Colja prišla med dvajset nominirancev za štipendijo Mladi upi, ki jo podeljuje Zavarovalnica Triglav. O glasovanju se razpišem v prihodnjih dneh.)