Naj mavrična plesna ustvarjalka/ustvarjalec

Glasuj in si pripleši nagrado! Mesec dni glasovanja za naj plesne zvezde 2020 je za nami in pred nami novo glasovanje.

Tokratni pokrovitelj je podjetje Kamena duga iz Zagreba, s katerim sodelujemo že dolgo vrsto let. Pripravila je šest atraktivnih kosov nakita, ki si jih bo priplesalo šest izžrebanih na koncu glasovanja, ki se izteče v ponedeljek, 1. februarja, ob 18.00.

Kamena duga podarja uhane in zapestnice šestim srečnim izžrebanim.

Plesni ustvarjalci in ustvarjalke, za katere lahko glasujete, pa so: Ema Perič, Nadija Bičkova, Ivan Korelc, Alja Turk Hvala, Nika Ferjan, Mojca Majcen, Thomas Giugovaz & Johanne Monfret, Janette Manrara & Aljaž Škorjanec, Renato Zanella & Edward Clug in Tasja Šarler. Kamena duga bo nagradila zmagovalca oz. zmagovalko ter drugo- in tretjeuvrščenega/-uvrščeno z nagradami iz svojega bogatega nabora izdelkov.

Nagrade čakajo na zmagovalca/zmagovalko, drugo- in tretjeuvrščenega/-uvrščeno.

Poglejmo še razplet našega zaključnega glasovanja, v katerem ste izbirali naj plesne zvezde leta 2020. Med dvaintridesetimi predlogi ste izbrali zmagovalko, in sicer je to koreografija Matevža Česna Behind the wall v izvedbi velike formacije iz PK Bolero, ki je plesalcem prinesla naslov svetovnih prvakov v šov plesu, naziv formacije leta, drugič zapored so postali tudi zmagovalci IDO gala world eventa Best of the best. Iskrene čestitke ekipi in seveda koreografu! Drugo mesto je pripadlo Lari Nedeljkovič, ki je v kategoriji women single 2 v Lomiankiju na Poljskem zasedla 4. mesto med devetimi plesalkami. S tem rezultatom je pridobila status kategorizirane športnice. Na SP v Bonnu je v isti kategoriji zasedla 18. mesto med 29 plesalkami. Leto 2019 je v kategoriji women single 2 na svetovni rating lestvici zaključila na 15. mestu med 48 plesalkami − to je v para plesu trenutno najštevilčnejša kategorija. Čestitke tudi Lari! Tretje mesto pa sta zasedla mlada plesalca latina in standarda, Mark Kotnik & Julija Markovič Halik, ki z odličnimi uvrstitvami na lanskih državnih prvenstvih (zmaga v latinu in drugo mesto v standardu) med pionirji opozarjata nase in postajata vzhajajoči zvezdi našega parketa. Bravo tudi njima! Matevž, Lara, Mark in Julija prejmejo hoodie in nakupovalno torbico Parade plesa, Matevž, ki je tudi prvi trener z Bloudkovo nagrado, koreograf leta in ime, ki se je zapisalo na zid slavnih IDO, pa je pristal na šestem mestu skupnega glasovanja, prejme še komplet kozmetičnih torbic z našim logotipom. Nakupovalna torbica čaka tudi četrtouvrščeno Ano Cvelfar, avtorico solo projekta On Empty Spaces, in petouvrščena Mašo Kastelic in Akima Pekunova, naša najboljša članska plesalca standarda in latina.

Naša komisija, poleg mene še Daliborka Podboj in Matevž Česen, slednji se je ob predlogih, v katerih sodeluje, izločil, pa se je odločila, da so poseben pečat lanskemu letu dali: koreograf in plesalec Beno Novak, ki je s študijsko skupino Š.I.K Plesne izbe Maribor postavil plesni projekt Materija. Projekt MTP Movement z novostjo na slovenskem tržišču, ki so jo zasnovali Matevž Česen, Tian Ćehić in Petra Ravbar; postavili so platformo na instagramu, kjer uspešno izvajajo mednarodne open plesne klase z domačimi gosti in svetovnimi plesnimi zvezdami. Miha Krušič je avtor, režiser, montažer, koreograf kratkega slovenskega filma Generacija ples, ki napoveduje prvi slovenski celovečerni plesni film. Bravo, Miha! Poleg njih pa nismo mogli mimo ustvarjanja četverice v projektu Free Standing, ki je bil izbranec mednarodnega razpisa nove Mreže Pan Adria. Čestitke gredo Maši Kagao Knez & Kaji Lin Jagodič Avguštin & Josephu Nzobandori-Joseju & Kanyju Obengi. Ne moremo spregledati dvojice Michal Rynia & Nastja Bremec Rynia, ki sta s svojim avtorskim duetom De-Set postala predlanska zmagovalca prestižnega tekmovanja Jacob̕ s Pillow New York, lani pa duet brusila v vzdušju dnevne sobe, tudi iskrivo oplemenitila v njunih plesnih višajih. Zaploskajmo še Fioni Johnson, podpredsednici IDO in predsednici sekcije MTP pri Plesni zvezi Slovenije, ki je izpeljala on line dogodek oziroma on line tekmovanje, ki je lani potekalo kot prava plesna Evrovizija z odlično organizacijo, ki je povezala svet v enem večeru v neposrednem prenosu. Vsem čestitke in želimo ustvarjalno leto, ki je pred nami. Hoodie za prve tri uvrščene in nakupovalna vrečka Parade plesa za vse ostale pa seveda pridejo po pošti!

Štiri srečnice in dva srečneža, ki so glasovali za plesne zvezde, pa se bodo razveselili tudi nakupovalne oz. toaletne torbice z našim logotipom: Aleš Erjavec, Peter Ipavc, Špela Bertoncelj, Danaja Inkret, Anita Oblak in Darja Kovačec. Čestitke vsem prejemnikom nagrad, zmagovalki, drugo- in tretjeuvrščeni. Nagrade bodo vsi prejeli po priporočeni pošti v 14-ih dneh od dneva objave na naši spletni strani!

Glasuj in si pridobi nagrado