Kdo so plesne zvezde 2023? In novo glasovanje! Glasuj za svojega favorita/favoritko in si pripleši modni šal Kamena duga!

Glasuješ lahko do ponedeljka, 29. januarja do 18.00!

Prvo glasovanje v novem letu prinaša nagrade v sodelovanju z blagovno znamko Kamena duga, ki bo petim izžrebanim glasovalcem podarila modni šal! Ampak najprej poglejmo razplet minulega glasovanja in kdo so zvezde lanskega leta. Razplet tritedenskega glasovanja je naslednji: naj plesalec je Filip Kovačič iz PK Zeko in je evropski prvak v break danceu med članskimi solisti. Naj plesalka je Maša Colja iz Plesnega društva Libero, evropska prvakinja v hip-hop battle člani. V kategoriji naj duet/par pa slavita Jaka Južnič & Gaja Malovrh, rokenrolerja, ki sta uspešno lansko leto kronala z zmago na svetovnem pokalu in v skupnem seštevku.

Gaja Malovrh in Jaka Južnič sta naj par, Filip Kovačič je naj plesalec in Maša Colja naj plesalka.

Naj koreograf je Edward Clug in njegova baletna praizvedba tragedije Faust na odru SNG Maribor je veliki umetniški vzklik minulega leta. Naj koreografinja Andreja Šraj je s koreografijo Srce, poleti! dokazala, da njeni ustvarjalni presežki z društvom Harlekin nimajo meja. Naj koreografija/predstava je Monkey Business izvedbi plesalcev Plesnega kluba Bolero, ki so skupaj s koreografom in trenerjem Matevžem Česnom pripravili pravo modernistično predstavo. Matevž je zmagal tudi v kategoriji Naj pedagog saj je koreograf in trener z največ osvojenimi naslovi svetovnih in evropskih prvakov v modernih tekmovalnih plesih; je tudi mentor mnogim novim učiteljem in trenerjem ter predavatelj na Akademiji za ples AMEU.

Andreja Šraj (foto: Maja Modrinjak) je naj koreografinja, Edward Clug je naj koreograf, Matevž Česen (foto: Tija Ažman) je naj pedagog in Monkey Business naj predstava lanskega leta.

Naj skupina je jazz formacija Bolero in je s točko Bella Hadid postala državni, evropski in svetovni prvak med člani. Poseben plesni dosežek je dosegla Leja Messec (in rekordno število 7086 glasov), plesalka in koreografinja, ki drži vse niti za projekt Avantgarde ter poskuša združiti vseslovensko hip-hop in modern sceno ter je poseben dosežek, saj vsako leto s predstavo Avantgarde navduši in presvetli obstoječo globalno sivino s plesnimi žarki sončnega optimizma. V kategoriji Za žarometi pa slavi Miha Krušič, koreograf, ki dobro pozna sceno za žarometi na slovenskih televizijah in dogodkih, tokrat pa mu je odlično uspelo tudi na hrvaški televiziji Nova TV. Naj bodoča plesna zvezda je Stella Tozon, plesalka, ki se razvija v bleščečo performerko ne glede na plesno zvrst, ki jo pleše; poleg naziva svetovne prvakinje v modernu je na lanskem poletnem seminarju MTP sodelovala v t. i. battlu plesalcev in se uvrstila v polfinale ter zasedla drugo mesto in v improvizaciji pokazala ves napredek lanskega leta.

Jazz formacija Bolero je naj skupina, Leja Messec je zmagovalka v kategoriji posebni dosežek, Miha Krušič v kategoriji za žarometi in Stella Tozon naj bodoča plesna zvezda (foto: Tija Ažman)

Tako ste izbrali vi, dragi bralci in bralke. Matevž Česen, Daliborka Podboj in Barbra Drnač pa podeljujemo posebna priznaja naslednjim plesnim umetnikom: dr. Henrik Neubauer, je letošnji prejemnik Prešernove nagrade za življenjsko delo za opus, ki obsega ustvarjanje na najširšem področju uprizoritvenih umetnosti. Posebno priznanje prejme koreografinja Daša Grgič za predstavo Plenir, ki jo je adaptirala za oko kamere in se uspešno udeležuje plesnih video festivalov. Prejemnica priznanja je Mateja Železnik, plesna umetnica, ki je na glasbo Gabriela Fauréja Requiem v koreografiji Lukasa Zuschlaga sugestivno izpela boleče slovo in presunila avditorij; kmalu za tem je zapustila balet SNG Ljubljana in odplesala med svobodne plesne ustvarjalce. Posebno priznanje prejme Distanca, plesna predstava avtorskega para Michala Rynie in Nastje Bremec Rynia, ki v veličastju plesnih poslikav lušči sedanjik medsebojnih razhajanj in iskanj. Posebno priznanje prejme plesalec Jan Ravnik, ki mu je uspel veliki met v tujini; postal je del ekipe plesalcev, ki spremljajo Taylor Swift na turneji po Ameriki in prihajajo kmalu tudi v Evropo.

Posebni nagrajenci: Jan Ravnik, predstava Distanca Michala Rynie in Nastje Bremec Rynia (foto: Aljoša Kravanja), Plenir koreografinje Daše Grgič, plesalka Mateja Železnik (foto: Darja Štravs Tisu) in dr. Henrik Neubauer (foto: Jaka Gasar)

Vsi nagrajenci prejmejo priznanje našega portala in praktično nagrado – dežnik- pokrovitelja glasovanja Zavarovalnice Triglav. Seveda nagrajujemo tudi vas, dragi glasovalci in glasovalke, in deset med vami bo prejelo sončna očala Zavarovalnice Triglav in to so: Vita Trantura, Sara Prijatelj, Petra Uršič, Patricija Tanšek, Mateja Snoj, Hana Sever, Jolanda Regouc, Jelka Vrhovec, Drago Ulčnik in Nadja Domjanič. Čestitke vsem. Nagrade prejmete po pošti v desetih dneh od objave na naši spletni strani. Prosim, da nagrade tudi prevzamete! In ker smo v času družbenih omrežij, ko je ‘šeranje’ oz. označevanje zelo zaželeno, lahko vsi, ki imate Instagram, označite/’tegate’ na fotografiji, ki jo objavite ob prejetju nagrade, #paradaplesa! ‘Sharing is caring!’

In pred vami je novo glasovanje. Kamena duga podarja petim ižrebanim glasovalcem modni zimski šal.

Pet modnih šalov za pet izžrebanih glasovalcev

Prvi nominiranci letošnjega leta so: Tijuana Križman Hudernik, Kaja Marion Ribnikar, Tjaša Bucik, Urša Rupnik & Luka Ostrež, Zala Špindler, Aleks Sušek, Naja Kapun, Ela Narat, Andreja Šraj, Greta Hrestak, Filip Jurič, Julija Žiger in Lu Dornik. Prvi trije na stopničkah prejmejo modni šal in zapestnice oz. zapestnico Kamena duga. Glasovanje je odprto do ponedeljka, 29. januarja do 18.00. Glasujete lahko večkrat na dan!

Zmagovalec prejme modni šal in 3 zapestnice, drugouvrščeni modni šal in 2 zapestnici, tretjeuvrščeni pa modni šal in zapestnico. Srečno!

Glasuj in si pridobi nagrado