Glasuj in si pripleši nagrado Kamena duga!

Glasuj za naj mavričnega plesnega ustvarjalca/ustvarjalko in si pripleši nagrado podjetja Kamena duga! Glasovanje traja do 30. januarja do 18.00!

Glasovanje za naj plesne zvezde leta 2022 je končano in takole ste glasovali: naj plesalec je Jakob Kavšek, naj plesalka pa Lara Šlibar, naj koreograf Matevž Česen in naj koreografinja Mojca Ussar.

Jakob Kavšek, Lara Šlibar, Matevž Česen (foto: Tija Ažman) in Mojca Ussar

Za naj koreografijo/predstavo ste izbrali Sold v izvedbi mladinske šov formacije PK Bolero, naj skupina je članska modern skupina Kazina, naj duet oziroma plesni par pa Tjaša Bucik & Patricija Crnkovič.

Koreografija Sold v izvedbi mladinske šov formacije PK Bolero, članska modern skupina Kazina ter Tjaša Bucik in Patricija Crnkovič (foto: (foto: Adrian Braatz)

Naj bodoča zvezda je Stella Tozon, naj pedagoginja Jana Kovač Valdes. V kategoriji za žarometi pa ste izbrali zmagovalko fotografinjo Tijo Ažman.

Stella Tozon, Jana Kovač Valdes in Tija Ažman

Žirija v sestavi Matevž Česen, Daliborka Podboj in urednica portala Barbra Drnač pa je dodelila še tri posebne nagrade, in sicer Antonu Bogovu, baletnemu prvaku, ki deluje kot mentor in asistent baleta SNG Maribor, in duetu Mychal Rynia in Nastja Bremec Rynia za predstavo Stopi iz moje sence – hommage življenju in delu Pie in Pina Mlakar, s katero potrjujeta svojo vrhunskost, ter Rosani Hribar za njena široka obzorja in širino pogleda na plesno umetnost, ko pogumno in potrpežljivo odpira akademska vrata Akademije za ples vsem izvirnim plesnim oblikam sodobnosti.

Anton Bogov (foto: Tiberiu Marta) in Nastja Bremec Rynia in Michal Rynia (foto: Drago Videmšek) ter Rosana Hribar

Iskrene čestitke vsem zmagovalcem, ki prejmejo diplomo Parade plesa in praktično nagrado – bidon za vodo Zavarovalnice Triglav. Čestitke tudi desetim izžrebanim, ki bodo prejeli večnamensko ruto Zavarovalnice Triglav, in to so: Vanda Klopčič, Tanja Benedik, Lili Kovačec, Nikolina Katušin, Janez Stopar, Teja Vilfan, Anamarija Berdajs, Katarina Malavašič, Lidija Kekec in Luka Piškur. Nagrade boste prejeli v desetih dneh od naše objave. Vljudno prosim, da jih tudi prevzamete, pa čeprav bo treba na pošto, če vas bo poštar zgrešil.

Šest izžrebanih glasovalcev bo prejelo svečnik in zvonček Kamena duga.

In že plešemo v leto 2023, tokrat v sodelovanju s podjetjem Kamena duga iz Zagreba, ki je pripravilo krasne nagrade tako za nominirane plesalce kot za šest izžrebanih glasovalcev.

Nagrada za zmagovalca so trije svečniki in zvonec, za drugouvrščenega dva svečnika in zvonec, tretjeuvrščeni pa prejme svečnik in zvonec Kamena duga.

Nominacije so naslednje: Klara & Manca Strmčnik, Eli Kocjančič, Claudia Sovre & Astrid Bastianelli, Michal Rynia & Nastja Bremec Rynia, Petra Gabor, Urša Rupnik & Mojca Majcen & Igor Sviderski, Vesna Jevšenak & Nivedita Badve, Nika Krstič, Kenta Yamamoto & Emilie Tassinari, Tijuana Križman Hudernik & Davide Buffone, Daniela Preskar in Živa Arko. Glasujete lahko do ponedeljka, 30. januarja, do 18.00!

Glasuj in si pridobi nagrado