Plesno Poletje v Šempetru pri Gorici

Plesni center Terpsihora bo že osmič zapovrstjo pripravil plesne delavnice pod nazivom Plesno Poletje. Precej velika pedagoška zadeva, ki je namenjena članom plesnih skupin, mentorjem, plesnim pedagogom, koreografom in vsem ljubiteljem plesne in gledališke umetnosti.  Najbolj zveneče ime je zagotovo Joe Alegado, a tudi ostali obvladajo svoje pedagoško in plesno znanje tako kot se zagre. Zato Plesno poletje priporočam vsem, ki se še niste odločili kako štartati v novo sezono. Mogoče pa je čas, da poskusite kako to delajo v Šempetru pri Gorici, tako blizu in tako daleč od glavnega mesta. Preberite si še njihovo uradno predstavitev, oglejte si video in odločitev ne bo težka.
"Delavnice se  odvijajo v prostorih Srednje biotehniške šole, osnovne šole Ivana Roba v Šempetru pri Gorici ter šempetrske Kulturne dvorane. Tudi letos je pričakovati dober odziv udeležencev, ki prihajajo iz vse Slovenije in iz tujine (prijave iz Italije, Poljske in Francije). Plesno izpopolnjevanje je namenjeno vsem –  začetnikom kot tudi  tistim z dobrim plesnim predznanjem in profesionalnim plesalcem. Pestra izbira plesnih tehnik, izjemno strokovni in uveljavljeni domači in tuji plesni pedagogi, krasni prostori, neposredna bližina nočitvenih kapacitet in jedilnice, gostoljubnost, naklonjenost in prijaznost uslužbencev šole in dijaškega doma, zanimivi večerni plesni dogodki, stalna neposredna dostopnost vsakršnih informacij v t.i. »info točki«, podpora Občine Šempeter-Vrtojba in Območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti Nova Gorica, so elementi, ki zagotavljajo kvalitetno plesno izobraževanje, prijetno bivanje in prisrčno medsebojno druženje.
Organizatorji si vsako leto prizadevajo ponujati le najboljše in zagotavljajo strokovnost na področju izbire izobraževalnega kadra, ki ga vedno označujejo domača in mednarodna uveljavljenost, akademska strokovnost in  priljubljenost.
Letos si bodo udeleženci lahko izbirali med sledečimi plesnimi tehnikami pod vodstvom priznanih domačih in tujih pedagogov – Maruše Vidmar  iz Slovenije (balet in repertoar klasičnega baleta),  Joe Alegado  iz ZDA (moderna tehnika limon), Nastja Bremec  iz Slovenije (moderna tehnika), Luca Quaia iz Italije (Gibalno-gledališka delavnica), Michal Rynia iz Poljske  (Hip-Hop), Marko Urbanek iz Slovenije (sodobna plesna tehnika), Daša Grgič iz Italije (moderna-sodobna plesna tehnika ter plesna vzgoja za otroke od 7-9 let), Pawel Kokowski iz Poljske (Hip-Hop), Aziza iz Italije  (orientalski plesi), Alfredo Torres iz Kube (kubanska salsa pari in salsa solo), Primož Barle iz Slovenije (predšolski program za otroke do 6 let), Katja Bucik iz Slovenije (plesno gibalna terapija -delavnica za gibalno ovirane osebe)."