Maja Keuc&Maestro: No One

Pa smo dočakali uradni videospot letošnje slovenske predstavnice za Evrovizijo. Maja Keuc se bo plesni skupini Maestro v Düsseldorfu odpovedala, ni pa na njih pozabila, ko je šlo za video izdelek, ki je že zaokrožil po spletu. Sicer TV Slovenija premierno napoveduje predvajanje spota v sobotni oddaji Spet doma, a Mario Galunič in ekipa bodo pač morali priznati internetu njegovo prednost, hitrost, zato vabilo na premiero seveda odpade. Ekipa v sestavi brezimenskega scenarista in režiserja videospota, ki se je podpisal kot i3, direktor fotografije in snemalec Aleš Belak, stilist David Matej Goljat, scenografinja Greta Godnič, masker Luka Simšič, koreograf Anže Škrube, rekviziterja Sašo Djordjevič in Tadej Vogrin, montažer Urban Potočnik in producent Edo Brzin so v enem dnevu posneli izdelek, za katerega so očitno res potrebovali samo en dan in nekaj malega evrov. Sicer pa vsi vemo, da je pomembna ideja in ne denar, a kaj je i3 želel povedati z gozdno Majo in Maestrovimi Škrati, ve najbrž samo on. Sicer pa so forumi različnih spletnih portalov že polni razočaranj nad izdelkom.
"Ne vem kaj naj rečem, zgleda kot ena šala vse skupej…Maestro ob tej pesmi nima prostora sploh, ne na evroviziji ne v videospotu. Pesem je sama po sebi močna in tak vtis zna nardit tut Maja sama. Kljub temu da je mal dnarja, bi lahko izbral lepši gozd, lepšo obleko, močnejši mejkap, vse bol na ”hard” če se lahko tko izrazm.. Sama izbira in ideja ni slaba, ampak izvedba je pa več kot porazna.. Kaj pa recimo več vetra, gozd ponoči, megla, hladne modro-vijolično-črne barve? Veliko bolj jo vidim v videu od Pink (Sober), Tarja Turunen (I walk alone), Kelly Clarkson (Behind these hazel eyes) kjer bi se temna scena ujemala z takšnim besedilom in glasom." (lordie na 24ur.com)
"Ta plesna kupina se res "štuli" povsod zraven…" (elemental na rtvslo.si)
"In ja – končno sem ugotovil, da pri nas nikakor ni problem v pesmih in izvajalcih, ki jih pošiljamo na Evrosong. To je še najmanj, kar nas lahko skrbi. Problem je več kot očitno v ekipi, ki se ukvarja z Evrosongom. Tako da če tu ni vseh kolesc na svojih mestih, potem je konc. Ne pomaga ne odlična pesem, ne kvaliteten vokal …. nič. Ker enostavno vidim, da v tej ekipi ljudje nimajo ne okusa, ne pojma kaj naj bi delali, ne nič. Tam s samo za to, da jim je lepo, da naokoli potujejo, da pojejo in plešejo. In potem se na koncu vsi čudimo, le kako da smo zadnji???"
(RoCkS na rtvslo.si)
 
,