Znebite se bolečin z mehko manualno terapijo

Imate bolečine v hrbtenici ali križu, imate boleče kolke, kolena, druge sklepe, vas muči napetost in bolečina v vratu, glavobol, nespečnost, visok krvni tlak, deformacije lokomotornega sistema, težave z ravnotežjem, vrtoglavica, mravljinčenje v rokah ali nogah, periartroza ramen in lopatic, poškodbe in posledice prometnih nesreč, si želite sanirati športne poškodbe ali obolenja grla, ščitnice, ušes (tinitus), oči itd. V Zdravilnem centru Medin, Stegne 21, Ljubljana vam s pomočjo dr. Jurija Kolpakova vse našteto odpravimjo in sicer z metodo mehke manualne terapije.

Dr. Jurij Kolpakov je zdravnik z večletnimi izkušnjami na področju manualne terapije.
"Mišice in sklepe moraš razumeti," pravi dr. Kolpakov in preberite nekaj odgovor na najbolj pogosto zastavljena vprašanja.
Kaj je mehka manualna terapija?
Metoda mehke manualne terapije (MMT) je terapija, ki se opravlja z rokami – od tod tudi njeno ime –  in je namenjena maksimalno prijaznemu delovanju na mehka tkiva – mišice, veziva, sklepne ovojnice – in ne na kosti. Po tem, ko zdravnik – terapevt natančno določi prizadete dele telesa, z mehkimi, natančno usmerjenimi tehnikami ustvari učinkovit terapevtski učinek.
Za kakšne težave je terapija primerna?
Po pomoč k zdravniku ponavadi prihajajo ljudje z bolečinami v gibalnem sistemu. Vendar nihče ne pomisli, da je to le vrh ledene gore problemov. Hkrati z bolečinami trpijo še številni notranji organi. Znano je, da je hrbtenica pomembna struktura organizma, ki ima nosilno funkcijo telesa in vsebuje hrbtenjačo, ki povezuje možgane z vsemi notranjimi organi. Zato lahko problemi, ki jih sami doživljamo le kot bolečine v hrbtenici, v resnici botrujejo obolenjem, ki jih doživljamo popolnoma ločeno od hrbtenice. To so lahko tudi težka obolenja kot so impotenca, rak maternice, rak prostate, cistitis, hemoroidi, obolenja ledvic itd. Kmalu lahko prav vsako obolenje notranjih organov tako ali drugače povežemo s problemi v hrbtenici.
Zato je tako pomembno imeti zdravo hrbtenico. In v tem je tudi smisel zdravljenja z MMT.
Dr. Kolpakov, ki se ukvarja z MMT vedno posveti posebno pozornost pacientovi drži, tako med terapijo, kot ob končani terapiji. Telesna drža je zelo pomemben dejavnik našega zdravja. Slaba telesna drža zna biti velik problem in pomembna podlaga za nastajanje številnih obolenj. Zaradi nepravilne telesne drže prihaja do nepravilnega delovanja mišic, njihove prevelike prenapetosti, kar pri določenih obremenitvah, sunkovitih gibih, itd. lahko sproži vrsto obolenj, tako v gibalnem sistemu, kakor tudi v notranjih organih. Zato prav vsakemu pacientu dr. Kolpakov natančno pove, kakšni so njegovi problemi z držo in da natančne nasvete in vaje za korekcijo drže in zdravljenje nastalih problemov.
Drugi pomemben problem, ki z leti še poslabša vpliv nepravilne drže je osteohondroza- degeneracija medvretenčnih diskov. Tudi na ta problem dr. Kolpakov posebej opozori prizadetega pacienta in mu da individualna navodila. Ravno tako svetuje glede dokaj pogoste spondiloartroze (artroza medvretenčnih sklepov) in še drugih morebitnih problemov.
Kdo izvaja mehko manualno terapijo?
Pri MMT, kot tudi drugih terapijah, mora biti pacient deležen zdravljenja pri zdravniku z večletnimi izkušnjami na področju medicine. Terapija je vezana na odlično znanje iz anatomije telesa in sicer mišic, sklepov, žil, živčevja itd. Tak terapevt je po našem mnenju dr. Jurij Kolpakov, ki že dolga leta dela kot zdravnik in ima obilo izkušenj tako s področja manualne medicine kot tudi s področja širše klinične prakse.
Kako poteka zdravljenje?
Pri vsakem zdravljenju je ključnega pomena tudi diagnostika v širšem smislu. Zato na prvem pregledu dr. Kolpakov najprej veliko pozornosti posveti sami diagnozi in šele nato zdravljenju. Zaradi tega prvi pregled traja nekoliko dlje. Tekom diagnostike pregleda in oceni vso medicinsko dokumentacijo, ki jo ima pacient na razpolago. To so lahko mnenja drugih specialistov, krvni izvidi, rentgenske slike itd. Nato sledi pregled pacienta samega, palpacija (ocena z dotikom) in diagnostika lokalnih težav lokomotornega aparata in drugo. Po poglobljenem pregledu že na prvem srečanju prične s prilagojenim zdravljenjem. Na prvi terapiji je še posebej posveti pozornost čim bolj prijaznemu delovanju na prizadete dele telesa. Dobro počutje pacienta med terapijo in tudi po njej je, po mnenju dr. Kolpakova, ključnega pomena za sodelovanje. Med drugim in naslednjimi pregledi dr. Kolpakov izvaja vedno bolj usmerjeno in poglobljeno terapijo, ki je vedno namenjena pacientovemu trenutnemu stanju. Hkrati, po potrebi, svetuje vsakemu pacientu določen način prehranjevanja, uporabo določenih mineralov in vitaminov ter individualno naravnane vaje za domačo uporabo, ki so namenjene vzdrževanju izboljšanega stanja po terapiji. Tako dr. Kolpakov poskuša narediti maksimalni terapevtski učinek in nadaljevanje tega učinka v pacientovem domačem okolju. V svojih prizadevanjih se prilagaja predvsem pacientovem počutju in pacientovim potrebam. S  tem pa seveda ustvarja prijetno in zaupno vzdušje, kjer se pacient počuti spoštovan sodelavec med terapijo in je hkrati deležen zdravniških nasvetov na širšem medicinskem področju.
Koliko obiskov je potrebnih?
Glede pogostosti in števila obiskov dr. Kolpakov te individualno določi pri vsakem posamezniku, saj je povezano s konkretnimi pacientovimi težavami in njegovim kliničnim stanjem. Na začetku zdravljenja je pogostost obiskov ponavadi 2x tedensko. Po izboljšanju stanja pacient prihaja le 1x tedensko. Število terapij je individualno naravnano, sicer odvisno od pacientovega stanja in težav. Navadno je to med 4 do 8 terapij. O tem dr. Kolpakov pove pacientu že na prvem srečanju, po opravljeni diagnostiki.
Kaj pa po terapiji? Koliko časa držijo učinki?
Po končani terapiji dr. Kolpakov veliko pozornosti posveti pacientovemu vzdrževanju doseženega rezultata med terapijo. V ta namen mu svetuje ustrezne vaje, še posebej namenjene pravilni drži,  morebitno korekcijo načina življenja, prilagajanje športnih aktivnosti, kontrolo telesne teže itd. Vsak pacient pri dr. Kolpakovu poleg ustrezne terapije dobi še številne nasvete glede vzdrževanja izboljšanega stanja in za preventivo pred morebitnimi problemi v prihodnosti.
V Zdravilnem centru Medin vas vabijo, da se oglasite na posvet in terapijo pri dr. Juriju Kolpakovu, ki je mnenja, da mora biti zdravnik ne le dober terapevt in klinicist, ampak tudi dober svetovalec pacientu, ki mu je zaupal svoje zdravje.

Informacije in prijave
T: (01) 513 11 46 ali 059 091 070
M: 051 377 388
E: info@zcmedin.si