Znameniti krokodilček tudi v centru Ljubljane

Ne, ne gre za pobeglega krokodila iz živalskega vrta. Pač pa je v starem mestnem jedru, prav na koncu Čopove ulice, skoraj v objemu Prešerna in Julije, odprla vrata trgovina Lacoste, katere zaščitni znak je že skoraj 80 let znameniti in simpatični krokodilček. Ne glede na častitljivo starost, je še vedno karizmatičen in poskočen kot takrat, ko ga je ustvaril legendarni francoski teniški igralec Rene Lacoste.

Lacoste je bila verjetno sploh prva blagovna znamka, ki se je pojavila na oblačilih športnikov – ideja, ki se je kasneje izkazala za revolucionarno. Krokodilček je v hipu postal velik uspeh, ne le v Evropi, temveč tudi v ZDA. Vseh osem desetletij ostaja zaščitni znak profesionalnih teniških igralcev, ljubiteljev tenisa in  golfa, pa tudi vseh, ki se radi udobno, kakovostno, elegantno in lepo oblačijo v prostem času. Najnovejša ready to wear kolekcija za pomlad/poletje 2013 je bila pravkar prikazana na sejmu mode v New Yorku. Brez dvoma bo del kolekcije na voljo tudi v trgovini na Čopovi ulici. Ta hip pa je trgovina dodobra založena z jesensko in zimsko kolekcijo.
Bivša tenisačica Mima Jaušovec s predstavnikom podjetja Manufattura Colombo iz Milana, Stefanom Colombom.
Zgodovina blagovne znamke sega v daljnje leto 1927. Teniški igralec Rene Lacoste je s kapetanom francoske ekipe Davis Cup stavil, da bodo premagali Američane. Slednji mu je za zmago obljubil kovček iz krokodilje kože. Ko je novica prišla na ušesa ameriškim novinarjem, so ga ti poimenovali »krokodil«. Vzdevek se je prijel. Rene je dal krokodila izvesti na brezrokavnik, ki ga je nosil na igrišču. Ostalo je zgodovina.
Leta 1933 je nastala legendarna polo majica, ki je zamenjala majice z dolgimi rokavi, katere so dotlej nosili teniški igralci. Prva majica Lacoste je bila bele barve, imela je ovratnik, kratke rokave in je bila izdelana iz materiala, ki so ga imenovali »jersey petit pique«. Danes polo majica Lacoste ponuja enako zagotovljeno kakovost, vendar v široki barvni paleti, odvisno od modnih trendov. Ponuja pa tudi kompletno moško in žensko kolekcijo, ki jo je zasnoval oblikovalec Felipe Olivera Baptista.
View Gallery 6 Photos