Zabave, ki jih kasneje ne boste obžalovali …

Ko je kar naenkrat nekaj kozarčkov preveč. Je že tako, da se večina ljudi popolnoma sprosti šele takrat, ko ga imajo že nekaj pod kapo, je pa tudi res, da stvari ob tem hitro uidejo nadzoru. Če le poredko pijete, potem bodite previdni, če se ne želite naslednji dan zbuditi z masivnim mačkom. Ali pa morda še huje: da se z alkoholom zastrupite in namesto v mehki domači postelji pristanete na urgenci na izpiranju želodca.
Velja nasvet:
•    ne mešajte različnih vrst pijač med seboj;
•    vrsto alkoholnih kozarčkov presekajte s kozarcem vode;
•    prenehajte piti še preden začutite, da se vas pijača prijemlje (še vedno lahko kasneje nadaljujete);
•    če že čutite vrtoglavico, potem se čim prej osvežite z mrzlo vodo ali pojdite na svež zrak;
•    pred spanjem popijte čim več vode.
Absolutno prepovedano

Nikoli, ampak resnično nikoli se ne spravite vinjeni za volan. Že tako ali tako vsak konec tedna tragično ugašajo mlada življenja na naših cestah. Priredite zabavo kar doma ali pa se odpravite le tja, kjer boste lahko tudi prespali (s seboj vzemite Dormeo Roll up in tudi na tleh boste spali kot gospod).
Nikar v vodo
Če praznujete v bližini morja, jezera ali ob bazenu, potem ne pozabite: alkohol in voda ne gresta skupaj. Nočno plavanje pod vplivom alkohola se lahko hitro sprevrže v tragedijo. Pijani boste le s težavo plavali, hitro se boste utrudili in nemočno potonili; poleg tega pa skoraj gotovo ne bo nikogar iz vaše razigrane družbe, ki bi vas bil sposoben pravočasno rešiti.
Preveč hrane in še več pijače
Gotovo si dobro predstavljate, kaj sledi … Če se boste ves večer veselo prenajedali in hrano poplakovali še s hektolitri pijače, boste še pred polnočjo pristali na WC-ju z glavo nad školjko. Seveda pa tudi ni dobro, če prav ničesar ne pojeste, saj vas lahko potem že en kozarček položi pod mizo. Bodite zmeri – poskusite vsako jed, ki si jo zaželite, a se omejite zgolj na grižljaj ali dva.