Z modrim vlakom na 61. Ljubljana Festival

V osveženo, modro podobo 61. Ljubljana Festivala je letos odet tudi vlak Slovenskih železnic, s katerim bodo lahko potnice in potniki hitro, ekološko in cenovno ugodno obiskovali poletno Ljubljano. Ob nakupu vstopnic za festival na prodajnih mestih Slovenskih železnic v Ljubljani, Mariboru in Celju imajo namreč potnice in potniki 50-odstoten popust za vožnjo z vlaki po Sloveniji.

Cilj prve vožnje v sredo, 22. maja 2013, ko je vlak popeljal predstavnike sponzorjev in partnerjev Ljubljana Festivala ter medijev, je bilo Krško, kjer je potnike pričakal avtobus LPP, poslikan z opazno podobo poletnega festivala. Odpeljal jih je v Kostanjevico na Krki, kamor se že zadnjih nekaj let iz prestolnice širi festivalski duh. Tako bo tudi letos, ob podpori Krke, d. d., bo 26. 7. nastopil zbor Mihail Ivanovič Glinka iz St. Peterburga.
Na sliki od leve proti desni Darko Brlek, direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana, Bojan Božič, direktor Galerije Božidarja Jakca, župan Kostanjevice na Krki Mojmir Pustoslemšek.
Potnike sta v Galeriji Božidarja Jakca pričakala njen direktor Bojan Božič in  župan Kostanjevice na Krki Mojmir Pustoslemšek. Na krajši novinarski konferenci je direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana Darko Brlek predstavil program 61. Ljubljana Festivala, ki se uradno pričenja 27. junija na Kongresnem trgu v Ljubljani z glasbeno-vizualnim performansom. Ob tem je poudaril, da je le še do 1. junija možnost dobiti vstopnice za vse prireditve poletnega festivala, ki se bo zaključil 10. septembra z baletno predstavo Bratje Karamazovi slovitega Akademskega državnega baleta Boris Eifman iz St. Peterburga, po ugodnih cenah. Direktor SŽ-Potniški promet mag. Boštjan Koren pa je povabil na vožnje z vlaki Slovenskih železnic.
Za prijetno vzdušje tako med vožnjo na vlaku kot po novinarski konferenci sta z vročimi ritmi salse poskrbela člana skupine El Señores, ki bodo predskupina ene najboljših salsa skupin na svetu Los Van Van. Kubanci prihajajo v Križanke 5. junija.