Tri ljubezni v stari hiši. Nove zgodbe o prigodah priljubljenega gorskega zdravnika

Pri založbi Učila International je izšla knjiga z naslovom Tri ljubezni v stari hiši, ki je druga v zbirki zgodb o priljubljenem zdravniku, prevedena v slovenščino (prva nosi naslov Ljubezen vse odpusti). Prinaša tri ljubezenske zgodbe: Do konca poletja, Sovražnik žensk in skrivnost ljubezni ter Tri ljubezni v stari hiši.

Vse se odvijajo v idilični gorski vasici St. Christoph, kjer, umeščena med osupljive gore in neokrnjene gozdove, živi majhna skupnost ljudi, nadvse navezana na svojo zemljo in predana njenemu obdelovanju. V vasici ima svojo malo kliniko tudi priljubljen in uspešen gorski zdravnik Martin Burger. Ta je sovaščanom vedno pripravljen pomagati, pa naj se nanj obrnejo zaradi telesnih ali čustvenih težav. Doktor Burger je domačin, ki se je šolal na Dunaju in v Ameriki, potem pa se vrnil v rodno vas in od očeta Pankraza prevzel zdravniško ordinacijo. V njej mu pomaga žena Sabine, prav tako zdravnica, ki jo je ljubezen z velemestnega Dunaja pripeljala v ljubko gorsko vasico. Imata tri nadobudne otroke (najstarejša punčka je posvojena), nadvse radovedne in nagnjene k dogodivščinam. Za prijetno vzdušje in dobro hrano v hiši, kjer skupaj živijo tri generacije, pa pomaga skrbeti gospodinja Zenzi, ki je k Burgerjevim prišla po smrti Martinove matere in je v vseh teh letih postala članica družine.
V drugi knjigi v zbirki zgodb o gorskem zdravniku Tri ljubezni v stari hiši boste izvedeli, kako je mlada kmetica Sandra po bratovi nesreči skušala rešiti kmetijo, kako je zagrenjeni samec premagal sovražnost do žensk in se znova zaljubil ter kako je idilična stara hiša usodno povezala različne ljudi. Knjige oziroma posamezne zgodbe o gorskem zdravniku izhajajo že več kot 35 let. Pod psevdonimom Andreas Kufsteiner jih piše nemški pisatelj Uwe Helmut Grave. Doslej je izšlo že več kot 1800 zgodb, nekatere med njimi so doživele tudi televizijsko obdelavo. Do poletja bo v slovenskem prevodu izšla še ena knjiga (torej še tri čudovite ljubezenske zgodbe z idiličnega podeželja). Po podeželskih zgodbah, polnih napetih dogodkov, ki jih povezuje skupni junak – gorski zdravnik –, so prvo nadaljevanko posneli že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Novo serijo, ki jo trenutno gledamo tudi pri nas, snemajo od leta 2008, v njej pa naslovno vlogo igra prikupni Hans Sigl, ki je pred kratkim Slovenijo tudi obiskal. Pa še ena zanimivost: gorski zdravnik je v knjigah Martin Burger; za televizijsko obdelavo pa so priimek glavnega lika spremenili, zato ga s televizijskih ekranov vsi poznamo kot Martina Gruberja.