Tantrični seks: izboljšaj svoje ljubezensko življenje

Ljubimca, ki obvladata tantrični seks, se lahko ljubita do 8 ur skupaj. Poglej, kako lahko s tantro izboljšaš svoje ljubezensko življenje…..
Tantra je del starodavnih hindujskih duhovnih tekstov, ki so bili napisani pred več kot dva tisoč leti. Najslavnejši del teh tekstov je Kama Sutra. Tantra je zelo popularna tudi pri zvezdnikih – že leta ga prakticira in prisega nanj Sting. Pravi, da zanj seks v običajnem pomenu besede ni več zanimiv.
Zakrament ljubezni
Tisto, kar dela tantrični seks tako drugačnega od običajnega »zahodnjaškega« seksa, je to, da je pri njem fizična intima del duhovne in ni ločena od nje. Teksti Kama Sutre in Tantre obravnavajo celo vrsto stvari, od tega, kako zadrževati orgazem, vznemiriti partnerja, ne da bi se ga sploh dotaknili, pa do posebnih dihalnih tehnik, vizualizacije in erotičnega strmenja.
Tantrični seks uči, kako s pomočjo seksualne energije zvišamo stopnjo zavesti in transformiramo seksualni akt v zakrament ljubezni.
S prakso do znanja
Tantrični seks ima veliko oblik, zato lahko traja leta, da se ga naučimo. Težko bo pri alkoholno omamljenem seksu za eno noč. Če smo trezni, imamo nekaj časa in dobrega, za novosti sprejemljivega partnerja, lahko tantrični seks koristi drugače običajnemu ljubezenskemu življenju.
Veliko spoštovanje do človekovega telesa
Tantriki spoštujejo tako ženske kot moške dele telesa. To je razvidno tudi iz imen, ki jih jih tantra pripisuje:
•    V Kama Sutri je izraz za vagino »voni«, ki v prevodu pomeni »sveto mesto«.
•    Penis je »lingam«, kar tehnično pomeni palica svetlobe.
•    Tantriki so poznali točko G že veliko pred tako imenovanim odkritjem leta 1950. Odkril naj bi jo seksolog dr. Gräfenberg, po katerem je ta točka tudi poimenovana.
Za tantrike seks ni samo dejanje užitka, temveč duhovna izkušnja
To je v pravem nasprotju s klasičnim zahodnjaškim spolnim odnosom, kjer je seks le sredstvo za dosego orgazma. Če si ga doživel, potem je bil seks dober. Kaj pa, če ne? V čem je potem poanta seksa?
Z zadrževanjem orgazma lahko spolni odnos traja več ur, hkrati pa tantriki spreminjajo seks v nekaj več kot le lastno zadovoljitev. V procesu, ko si z nekom tako dolgo, se enostavno bolje zavedaš tega, kako se telo tvojega partnerja premika in odziva. S tem se seveda povečuje intima med partnerjema.
Na valovih ponavljajočega se užitka
Končni rezultat, za katerega si tantriki s potrpežljivostjo in trudom prizadevajo, je, da ponesejo drug drugega na rob orgazma, se zadržijo, nato pa »jadrajo« na valu užitka skupaj. Če gre vse po planu, tako moški kot ženska doživita številne zaporedne orgazme, če pa je sreča mila, še tako imenovano legendarno »amrito« – žensko ejakulacijo.
Praznovanje trenutka in medsebojne harmonije
Kljub mnogim fizičnim užitkom, ki ga prinaša tantrični spolni odnos, tukaj ni nekega končnega cilja, določenega števila orgazmov – samo praznovanje trenutka, v katerem smo, in harmonične zveze dveh ljudi.
Vir: www.dormeo.net