Pred prvim obiskom v fitnes, moraš vedeti …

Vendar se je bilo mnogim zelo težko samim odpraviti na fitnes zaradi treme, da ne bi izgledali nevešči in tudi zaradi splošnega nepoznavanja naprav. Mnogim moškim je težko vprašati za pomoč, zato se nekateri zaradi zmedenosti, ki nas prvič doleti na fitnesu, ustrašijo in na koncu hitro obupajo brez željenih rezultatov. Če se v tem najdete tudi vi si preberite kako si lahko prve obiske fitnesa olajšate.
Vprašajte se, kakšen rezultat si sploh želite
Zelo pomembno je, da vemo kaj hočemo doseči s telovadbo. Če se odločimo za pridobivanje mišične mase moramo opravljati drugačne vaje, kot če je naš cilj izgubljanje odvečnih kilogramov. Če so naš cilj izklesane trebušne mišice , do tega rezultata samo z izvajanjem trebušnjakov ne boste prišli tako hitro, kot če bi najprej opravljali kardio vaje kot so tek na tekaški stezi, ali pa kolesarjenje na sobnem kolesu.
Pozanimajte se o različnih napravah
Če se bojite, da boste na fitnesu izpadli zmedeni, se o različnih napravah prej pozanimajte preko interneta, ali preko različnih revij. Za nasvet lahko tudi vprašate svoje prijatelje, ki že dalj časa obiskujejo telovadnice. Vsekakor pa si je dobro fitnes prvič ogledati s trenerjem, da vam najbolje razloži delovanje različnih naprav in kako učinkujejo na vaše mišice. Naj vas ne bo sram, saj nihče ni prišel na fitnes z izklesano postavo in z vsem znanjem, ki je potrebnim za pravilno opravljanje vaj.
Če imate možnost, vzemite s seboj prijatelja
Če mogoče poznate še koga, ki bi mu telovadba morda koristila ali pa ga zanima izkoristite to priložnost in ga vzemite s seboj. Oseba, ki zraven vas telovadi in se trudi vam je lahko v veliko spodbudo in motiv, da se še sami trudite. Seveda pa morate oditi na fitnes z mislijo v glavi, da boste tam vaš čas karseda dobro izkoristili. Če obiskujete fitnes s prijateljem poskrbite, da se ne bo telovadba spremenila v predolge pogovore in druženje.
Zelo pomembni sta hrana in voda
Zelo pomembno je tudi, da med vadbo  popijete veliko vode, da ne boste dehidrirali. Med ure intenzivne vadbe je priporočljivo spiti vsaj liter tekočine. Če je vaš cilj izgubljanje telesne teže se izogibajte energijskim pijačam, saj mnoge vsebujejo veliko kalorij. Dobro je pa, da pred vadbo tudi jeste, vendar samo lahko hrano, saj nam lahko med telovadbo postane slabo.
Ne pretiravajte s prehrambenimi dodatki
Na fitnesu je zelo veliko ljudi, ki so zapravili zelo veliko denarja za različne proteine preden so sploh dobro začeli z redno vadbo. Mnogo od njih je kasneje s fitnesom nehalo. Zato je dobro, da se najprej prepričate, če vam fitnes vadba sploh všeč preden porabite ogromno denarja za prehrambene dodatke. Čeprav lahko zelo pomagajo pri pridobitvi mišične mase ali pri izgubljanju kalorij samo dodatki zato niso dovolj. Potrebno je tudi trdo delo.
Nepravilno izvajanje vaj je lahko neproduktivno ali vam celo škoduje
Na fitnesu sem mnogokrat opazil ljudi, ki so začeli vadbo z mnogo pretežkimi utežmi glede na njihovo moč in potem opravljali vaje narobe ali premalo časa vztrajali pri eni. Naj vas ne bo sram vzeti malo manjših uteži saj z manjšo obremenitvijo in pravilnim izvajanjem vaj naredite dosti več kot s  pretežkimi utežmi in nepravilnim izvajanjem. Lahko si celo škodujete. Nepravilni premiki lahko slabo vplivajo na naše telo.
Program izvajanja vaj
Vsak obisk fitnesa najprej začnemo z ogrevanjem sklepom. Potem je priporočljivo, da vsaj deset minut tečemo. Če pa je naš cilj samo izgubljanje kalorij, lahko na tekaški stezi preživimo največ časa. Dobro je da si za vsak obisk fitnes določimo za katere mišice bomo delali, saj ni priporočljivo, da izvajamo kar vse. Vzeti pa si moramo tudi nekaj dni počitka. Koliko počitka si vzamemo pa je odvisno od tega kakšen rezultat si želimo. Vsekakor pa je priporočljivo, da telovadimo vsaj trikrat na teden. Vaje moramo izvajati serijsko, kot na primer: tri do pet serij po dvanajst ali petnajst ponovitev. To je spet odvisno od nas. Po vsakih treh tednih redne vadbe pa si lahko tudi povečamo obremenitev za kakšen kilogram.
Fitnes je zabaven
Če boste upoštevali vse napotke boste kmalu spoznali, da je obisk fitnesa lahko zelo zabaven in hitro postane del našega vsakdana. Z rednim gibanjem pa se boste počutili tudi mnogo bolje, kar pa je navsezadnje najpomembnejše.
www.dormeo.net