Povrni si mladost – z vajami za pomlajevanje

Mnogim ljudem iz celega sveta je v preteklem stoletju, s svojo metodo povrnil vedrost, mladost in vero v svoje zmožnosti, zato še danes v Tokiu deluje inštitut, ki temelji na njegovem sistemu.
Bistvo njegove metode:
Roke, občutki in misli …
Za pomlajevanje in obnovo telesa Kacuzo Niši priporoča tri temeljna sredstva: roke, občutki in misli.
Roke so zakladnica energetskih zalog, čudežen in še ne dovolj raziskan pripomoček narave. Drugo sredstvo so naši občutki. Ko se jih naučimo voditi in jih nadzirati, nam služijo kot najboljši pomočniki na poti pomlajevanja in zdravljenja. Tretje sredstvo so misli, ki so močna energija. Če negativne misli uničujejo naše zdravje in počutje, nas ustvarjalne, prijazne misli zdravijo in pomlajujejo.
Sončni pletež – energijski rezervoar
Neustrezen življenjski slog, nezdrava prehrana, stres in preobremenjenost so najpogostejši vzroki za motnje v energijskem pretoku telesa.
Da bi nadomestili porabljene energetske zaloge, je nujno, da znamo uporabiti energijo, shranjeno v telesu. Kacuzo Niši svetuje, da za pet do deset minut položimo dlani na sončni pletež – na območje žličke med popkom in prsnim košem. Ko smo utrujeni in se nas loteva malodušje, položimo dlani nanj.
Močne energetske zaloge so tudi v dlaneh, na temenu in okrog popka. Dlani ne sevajo le blagodejne toplote, temveč tudi zdravilno, življenjsko energijo, zato jih polagamo na obolela mesta in povsod, kjer občutimo hlad, ki je pogosto že prvi znanilec bolezni. Proces zdravljenja prepoznamo po pulziranju (utripanju) krvi v dlaneh in občutku okrepljene, zbadajoče toplote.
Krvni obtok − najboljši izganjalec bolezni
Ključ do zdravega krvnega obtoka so zdrave kapilare ali žile lasnice, kajti prav opešanost kapilar najbolj povečuje dojemljivost organizma za bolezni. Prožnost kapilar omogoči dovajanje krvi in hranljivih snovi v vsako celico.
Že stresanje rok, dvignjenih nad glavo, občutno izboljša krvni obtok. To vajo lahko izvajamo kjerkoli in kadarkoli, v sedečem, ležečem ali stoječem položaju. Če se nas loteva prehlad in imamo vneto grlo, visoko dvignimo roke in jih stresamo minuto, malce počivamo in to desetkrat ponovimo. S tem ko nenadoma pospešimo krvni obtok v obeh rokah, delujemo tudi na krvni obtok v ramenih, vratu in glavi.
Moč misli in občutkov
Na kapilare in notranje organe ter nedostopna tkiva lahko vplivamo tudi z občutki in mislimi. Energija misli in občutij ustvarja živčne impulse, ki predramijo notranje organe in tkiva. Telo se odziva na zamišljeno toploto in hlad z resničnimi zdravilnimi impulzi.
Vaja z energijo toplote in hladu je lahko preprosto taka, da se udobno namestimo na ležalnik ali posteljo in se sprostimo ter zapremo oči. V misli si prikrademo, da ležimo na plaži, kjer nas greje sonce ali obratna situacija, da si predstavljamo, da hodimo po ledeno hladni vodi.
Vir: Viva – revija za zdravo življenje