Po zdravje k zdravnikom tradicionalne kitajske medicine

Podjetnica Andreja Ročnik je tudi v Ljubljani odprla ordinacijo kitajske medicine.

Po Mariboru in Celju je tudi Ljubljana bogatejša za ordinacijo tradicionalne kitajske medicine, ki jo je odprla Andreja Ročnik, podjetnica iz Maribora. Na odprtje je z veseljem prišel tudi župan glavnega mesta Zoran Janković in se za nekaj trenutkov prepustil kitajskim mojstrom, ki so mu v pičlih nekaj minutah krepko zmasirali vratne mišice.

Ljubljanski župan Zoran Janković je bil za trenutek zaskrbljen, če bo masaža bolela …
… a že naslednji trenutek je vidno užival ob spretnih rokah dr. Wanga.
Podžupan Aleš Čerin, ki se je tudi odzval vabilu, pa je obljubil, da pride preizkusiti moč tradicionalne kitajske medicine v bližnji prihodnosti.
Ljubljanski podžupan Aleš Čerin se je zabaval ob zadovoljni lastnici ordinacij tradicionalne kitajske medicine Andreji Ročnik.
Preizkušene tradicionalne metode zdravljenja so stare že več kot 3000 let. In kako deluje celotni postopek? Pregled pri zdravniku kitajske medicine vključuje oceno pulza, ki ga otipa na obeh zapestjih, pregled pacientovega jezika in oči. Če je potrebno, opravi zdravnik tudi fizični pregled, predvsem s tipanjem drugih delov telesa (trebuha ipd.). Po postavitvi diagnoze izdela okvirni načrt zdravljenja, ki vključuje število in trajanje terapij. Najpogostejši terapiji sta akupunktura in terapevtska masaža, vsaka traja povprečno od 20 do 40 minut. V kitajski medicini zdravje človeka določa njegova sposobnost, da ohrani harmonično notranje okolje. To je razloženo z naukom o yin yangu, z naukom o petih elementih ter teorijo qi in meridianov.
Odprtje ordinacije sta z obiskom počastila tudi gospoda Yang iz kitajske ambasade v Ljubljani (levo). Na desni pa sta profesorja doktorja Wang Yongping in Yao Junhao, ki delujeta v ljubljanski ordinaciji.
Bolezen je porušeno energetsko ravnovesje med dvema poloma celote, ženskim principom yin in moškim principom yang. Z metodami TKM odpravljajo energijske blokade in poškodbe, nastale zaradi vpliva patogenih dejavnikov, kot so preobremenjenost, ekstremno oziroma dolgotrajno čustveno stanje žalosti, strahu, skrbi in jeze, ter neprimerne, prekomerne ali neustrezne prehrane, neustrezne fizične aktivnosti ipd. Prav tako lahko odpravijo obolenja zaradi kroničnega stresa, depresijo, tesnobo, nevroze, glavobole, migreno, nespečnost, obolenja vratu, vrtoglavico, bolečine v križu in nogah, mravljince, otopelost in oteklost okončin, revmatska obolenja in išias, posledice možganske kapi, vnetja živcev (obrazni idr.), bolečine v želodcu in prebavnem traku, težave s prebavo in z neredno ter bolečo menstruacijo, metode TKM so učinkovite tudi pri zmanjšanju telesne teže in zdravljenju debelosti, izboljšanju miselne koncentracije in sposobnosti učenja. Več pa lahko izveste na www.kitajskamedicina.si ali na telefonskih številkah 040 417 463 v Mariboru, 040 720 189 v Celju in 040 837 853 v Ljubljani. Vabljeni.

 

View Gallery 5 Photos