Od visoke mode do dišave …Elie Saab

Elie Saab je bil rojen 1964 v Bejrutu v družini, ki ni imela stika z modo. Nobenih znamenj ni bilo, ki bi kazala na njegovo nenavadno usodo, njegov neverjeten talent in neomahljivo voljo. Kot majhen deček se je umikal v sanjski svet oddaljenih dežel. Pri starosti manj kot devet let je ustvaril prvo obleko za mlajšo sestro. Govorice o njegovem talentu so se hitro širile; najprej pri sosedih, potem po mestu in nato še po širši okolici, ko so ugledne dame pričele trkati na vrata samoukega mladeniča. Ime Elie Saab je kmalu postalo sinonim za obleke polne miline in ženstvenosti, ustvarjene v bleščečem Libanonu, kjer je oblačenje upoštevalo umetnostne smernice. Pri osemnajstih je odprl svojo hišo mode, ki je zaposlovala več kot ducat šivilj. Včasih so prejeli več kot 30 naročil za izdelavo oblek za en sam svečan dogodek. Njegova odločnost je presegla vsako oviro, tudi nestabilne politične razmere. Svojo prvo modno revijo v Bejrutu je financiral čisto sam in jo posvetil magičnemu mestu.

Čudovite kreacije…
Zlati deček je bil med prvimi, ki je osvojil trg srednjega vzhoda in premožne stranke so postale njegov zvesti spremljevalec. Leta 2000 je predstavil svojo kolekcijo visoke mode v prestolnici mode, v Parizu. Leta 2006 je bil izbran za častnega člana modne sindikalne zbornice “Chambre Syndicale de la Haute Couture", ob boku Valentinu in Armaniju. Zahvaljujoč njemu se je povzdignil ugled tudi Libanonu. Kot osebni stilist mnogih princes je postal tudi vodilni kreator oblačil, ki jih znane osebe nosijo na rdečih preprogah. Elie Saab pooseblja svoboden, sodoben in smel duh današnjega Libanona. Njegove trgovine visoke mode so posejane od Bejruta , Los Angelesa do Pariza, kjer je leta 2007 odprl butik na Champs-Elysées.
Rokodelec veličasnosti
Šivanje za modno hišo ELIE SAAB pomeni “raison d’être« in ta strast daje oblikovalcu zagon že več kot 25 let. Instiktivnemu oblikovalcu, kot je Elie Saab, ki ima zelo izrazit notranji občutek za krojenje, ni težko oblikovati oblačila kar na ženskemu telesu, brez risanja in brez pomoči krojev. Skrit v osrčju Bejruta, oblikovalčev studio neguje dragoceno znanje, ki si ga med seboj delijo vsi zaposleni; od stilistov, vezilj do šivilj. Več kot 100 spretnih šivilj in 50 vezilj  je zaposlenih v libanonski delavnici, kjer kot vilinske delavke z natančnimi šivi povezujejo svilene tkanine v prekrasna oblačila. Vsako leto naredijo od 800 do 1000 po meri narejenih oblek, med njimi so tudi poročne obleke.
…čarodej Elie Sabb…
Umetnost poveličevanja ženskosti
“Všeč so mi “ženstvene ženske, ki nosijo obleke s pridihom poželjivosti in ponosa”, pravi Elie Saab. Že od otroških let, preživetih v Libanonu, sem opazoval ženske in način, na katerega nosijo oblačila. Vedno sem si želel zadovoljiti njihove želje in poudariti ženske obline.
Od tod prihaja oblikovalčev dovršen talent oblikovanja ženske čutnosti s poudarkom na eleganci. Čarovniji oblikovanja ne pusti uiti. Modni oblikovalec prizna, da je njegova ambicija “inicirati« lepoto v življenje žensk”. In ženske to vedo. Najbolj zahtevne ženske tega sveta občudujejo modnega oblikovalca skoraj kot kultno ikono, kajti zavedajo se, da njihov priljubljeni oblikovalec poveličuje njihovo lepoto in sanje.
Prepletanje pravljične domišljije in čistih linij
Svojo neverjetno bujno domišljijo napaja iz različnih stvari; od glamurja iz pedesetih let, do arhitekturnih mojstrov kot sta Le Corbusier and Frank Lloyd Wright. Predmet, oblačilo ali cello film je lahko navdih za celotno modno kolekcijo. Elie Saab svojo genialnost preliva v svoje kreacije z veliko mero neizumetničenosti in sijaja. Svoj razkošni pečat vezenja in bujnega drapiranje dodaja brezhibnemu rezu in nepopustljivi arhitekturi, ki tvorijo modreno silhueto. Občutek za pravo mero in strast za arhitekturo sta opazna v njegovih minimalističnih butikih. Pod njagovo taktirko se veličastno prepletata zahod in vzhod, veličastnost in preprostost, bogate linije in strogost, do univerzalne ravnotežne meje, kjer kraljuje eleganca.
Nepisana obljuba izjemnosti
Elie Saab je čarodej. Ne ustvarja le spektakularnih oblačil, temveč realizira tudi ženske sanje – biti princeska med ženskami, ne glede na to ali je nevesta na svoj poročni dan, princeska na gala sprejemu ali pa slavna ženska na rdeči preprogi. Njegove obleke naredijo žensko figuro izstopajočo, v vseh izjemnih priložnostih, ki se jih bo spominjala do konca življenja.
Čarovnija se nadaljuje
Elie Saab je najbolj poznan po modnih umetninah, ki so jih znane osebe nosile na rdečih preprogah, vendar pa je Elie Saab dal svoj pečat tudi “ready-to-wear” kolekciji, ki jo je predstavil leta 2005 v oktobru. Ready-to-wear kolekcija izraža subtilno in zadržano razkošje z več preprostosti, vendar z enako mero glamurja.
… Elie Saab Le Parfum…
V letu 2011 se univerzum Elie Saab širi. Po prihodu “ready-to-wear” kolekcije in modnih dodatkov vabi ženske, ki sanjajo o kreacijah Elie Saba-a, na popotovanje z dišavo, ki ponuja kanček magičnosti in absolutno ženstvenost  skrito v ELIE SAAB Le Parfum. ELIE SAAB Le Parfum, krasijo velike tiskane črke, vendar brez bahavosti, vsebina pa zvesto sledi sporočilu modne hiše. “Dišava izraža sijočo ženstvenost, kjer se prepletata oba moja svetova: luč srednjega vzhoda in sodobnost zahoda”. Ime dišave je tudi manifest, ki naznanja prihod novega načina nošenja podpisa ELIE SAAB.
Aura osupljive poti
Subtilno ovojnino  l’eau de Parfum, je kreiral Francis Kurkdjian, kot poklon kreatorjevemu univerzumu: “Pri delu z Elie Saab-om me je fascinirala ideja interpetacije svetlobe; v mislih nisem imel nobenih specifičnih okvirjev, samo občutek svetlobe sonca v svojem zenitu, bleščečo ženstvenost, moderno interpretacijo poltenosti” pojasnjuje parfumar. Kreiran kot oda svetlobi, s svojo cvetno-sončno-lesno noto ELIE SAAB Le Parfum slavi blišč in sijaj žareče ženskosti. Konstantno prepletanje cvetlic in lesa daje dišavi očarljivo sozvočje. Od prve note lebdečega sijaja cveta pomaranča se tvori čudovit začaran vonj. Sončno obujanje spominov nudijo lističi mediterana, čigar svetilnost prihaja od zenitnih sončnih žarkov. Srce dišave ojačuje cvetni šopek bujnih akordov cedrovine, ki daje posebno gostoto cvetnim notam. Razvoj dišave se nadaljuje v neskončno eleganco z opojnimi notami medu vrtnic.
Dragulj stekla in svetlobe
Elie Saab, človek, čigar strast sta oblikovanje in arhitektura, je sanjaril o steklenički čistih oblik, ki se poigravajo s svetlobo, jasnostjo in prosojnostjo. Čudovit izdelek, čuten in plemenit. “Želel sem nekaj enostavnega, čistih in strogih linij, z občutkom prileganja roki, vendar z jedrnatostjo čudovitega namena. In kot vedno, svetloba je prerasla namen. Zame je svetloba neskončna energija” , pravi oblikovalec. S svetlobo, kot gonilno silo, je oblikovalka Sylvie de France ustvarila razkošno stekleničko, v slogu tradicionalne parfumerije. S čistostjo linij in neverjetno svetlostjo predstavlja odlično moderno estetiko. Transparentnost in prosojnost debelega stekla, obdelanega kot kristal, je pravcata prizma, ki s svojimi brušenimi ploskvami dragulja razprši svetlobne žarke v neskončnost in skriva medene note parfuma. Izostreni oblikovalčevi standardi in želja po popolni briliantnosti so potisnili vse tehnološke možnosti do skrajnih meja in izdelali obliko stekleničke, ki reflektira vso eleganco, ki jo pooseblja Elie Saab, med umetnostjo draguljarjev in arhitekturno veščino. Rahločutna ovojnina, navdihnjena s harmonijo barv, ki jih zasledimo v butikih ELIE SAAB, s poudarkom na bež osnovi. Čokoladne črke, barve drevesa Wenge izstopajo na jasni podlagi, obdaja jih zlata nit.
… kolekcija za telo Elie Saab Le Parfum…
Podaljšati ugodje dišave
Linija, ki poudari in dodaja novo globino ELIE SAAB Le Parfum’s, temelji na ženskih lepotnih ritualih: Perfumed Body Cream, Perfumed Body Lotion, Perfumed Body Wash, Perfumed Deodorant.
Jasnost močne ženskosti
Današnje ženske si gradijo srečo z odločnostjo. So lastnice svojih sanj in pričakovanj, ki se jih ne želijo odreči niti v najbolj divjih sanjah. Želijo si doživeti izjemen trenutek, kjer se bodo počutile povsem ženstveno. In ni pomembno, da ne traja večno. Za trenutek, za eno noč ali za celo življenje, one bodo junakinje svojih življenj, princese modernega dne. Intenzivno ženstvene, magnetične in sijoče; Anja Rubik inkarnira to urbano princeso magičnega momenta vskadanjosti. Nocoj cel svet čaka na njo. Plavajoč čez mesto, sijoča, nosi veličastno šifonsko obleko in dozdeva se kot da bi jo oblačila nosila. Pomika se naprej, kopajoča se v svetlobi, skozi gnečo. Lahkotna tkanina se svetlika kot brilijanta tančica skozi temno mesto. Ona živi ta izjemen trenutek z intenzivnostjo….. V njenem ozadju ELIE SAAB Le Parfum kot znak ženstvenosti. Čista čudovitost luči in prefinjenosti, ujeta v veličasni fotografski interpretaciji dueta Mert & Marcus.
View Gallery 7 Photos