Nancy Aljančič: ženskam priporočam, da pri izbiri kopalk prisluhnejo srcu

Sandra Marinovič v kopalkah Nancy Beachwear v Beli puščavi Egipta.

Sinonim za oblikovanje ženskih in moških kopalk Nancy Aljančič je že v polnem zagonu za realizacijo kataloga za prihodnje poletje. S fotografom Alešem Bravničarjem razmišljata o Tajski kot možni destinaciji za fotkanje. Za model, ki bo predstavljal kolekcijo za poletje 2011, pa se še nista odločila. Katalog letošnjega poletja je krasila nesojena zmagovalka Miss Universe Sandra Marinovič, ki je konec avgusta osvojila titulo druge spremljevalke na Miss Supranational in Miss fotogeničnosti na Poljskem; Sandra je bila odlična izbira tandema Bravničar&Aljančič.

Živahni vzorci na belem ozadju…
Nancy se z veseljem spominja snemanja v Egiptu. “Letošnja kolekcija Nancy  Beachwear vas popelje na popotovanja v civilizacijo starega Egipta. Tam smo namreč snemali  katalog, bolj natančno v Beli puščavi in tu sem tudi iskala navdih. Največja inspiracija mi je bila slika na hrbtni strani Tutankamonovega prestola. Kopalke so bele in posute s Swarovski kristali po ovratniku. V kolekciji so tudi srebrni potiski mačk, ki so jih uporabljali za čaščenje priljubljene boginje Bastet, in kovinski dodatki v obliki kače, ki so tudi zaščitnice faraonov. Kolekcija vas popelje tudi v morske globine s potiski koral in školjk, v tropski gozd in afriške savane s potiski živalskih vzorcev. Seveda pa ne manjka tudi vedno priljubljenih rožic, črt, geometrijskih vzorcev, svetlečih nitk, kovinskih dodatkov, Swarovski kristalov in vezenin. Glede barv prevladujejo viola, bela, lila, rumena in črna.”
…bela je bila trend letošnjega poletja…
Večna dilema je seveda izbrati med enodelnimi ali dvodelnimi kopalkami. “V ospredju so dvodelne kopalke pred enodelnimi, zelo pa so popularne tudi kopalke, ki so kombinacija obojih, kar pomeni, da sta hlačke in modrček spredaj povezana. S tem se optično zoži pas in pokrije trebušček. Poleg kopalk imamo vsako leto v kolekciji tudi dodatke: različne tunike, obleke in pareote.”
…spredaj povezane…
Nancyjina ekipa v Naklem je v polni pripravljenosti, ko kopalke nastajajo. ”Proces nastajanja kopalk je odvisen od zahtevnosti kreacije. Za zelo zahtevne kreacije, tako kot so letošnje bele kopalke posute s  Swarovski kristali po ovratniku in inspirirane s starim Egiptom, smo potrebovali šest mesecev. Začne se z branjem knjig in proučevanjem predmetov iz Egipta, potem nadaljuje z osnovno idejo, skico, prvimi poskusnimi vzorci, testiranjem in konča z izdelkom, ko rečemo to je to. Za manj zahtevne modele pa porabimo manj časa, od dveh tednov do enega meseca.”
…detajl s kačo na nederčku…
Ženske smo seveda zelo zahtevne in kritične do svojega telesa in postave, ki se z leti spreminja, zato Nancy svetuje vsem ženskam. ”Ženskam priporočam, da poslušajo svoje srce katere kopalke so najboljše zanjo in jih najbolj privlačijo. Takšne kopalke bodo tudi najbolj z veseljem nosile in se odlično počutile, kar pa bodo opazili tudi drugi. Priporočam izbor kakovostnih in izvirnih kopalk s katerimi boste sigurno zadovoljne in jih boste dolgo časa nosile. Predvsem pa se ne ozirajte na današnje lepotne standard in uživajte življenje!”
…enodelne…
Kaj pa moški? ”Moški imajo po navadi radi klasične kopalke v črni, temno modri ali sivi barvi. V kolekciji pa imamo seveda tudi bolj drzne kopalke potiskane z rožami in geometrijskimi vzorci. Od modelov prevladujejo boksarice in kratke hlače.”
Vse kopalke Nancy Beachwear so v celoti izdelane v Sloveniji. Materiali so iz Italije, Španije, Portugaljske, Nemčije in Avstrije (Swarovski kristali) in Slovenije. Večina materialov ima tudi Eko certifikat, kar pomeni, da so brez strupenih primesi.
…tunika kot modni dodatek.
Več na www.nancy.si fotografije: Aleš Bravničar

View Gallery 7 Photos