Naj fen ne uničuje več tvojih las

Če boste svoje lase sušili preveč »agresivno« boste kot rezultat na svoji glavi kaj hitro opazili uničene konice in krepaste lase brez sijaja. Tega pa si nobena urejena ženska ne želi, kajne? Pa pojdimo lepo po vrsti.
Pomembno je, kako z lasmi ravnate pri umivanju
•    Da bodo lasje bolj ubogljivi pri sušenju, je prav, da jih za to pripravite z izbranim šamponom in regeneratorjem. Če so vaši lasje mastni, pazite, da nanesete regenerator samo na konice in ne po celotni dolžini las.
•    Po izpiranju lase osušite z brisačo. Če ste lastnik bolj krhkih in tankih las, jih po sušenju razpršite s preparatom za večji volumen. Ponosne lastnice kodrastih las pa vanje vtrite nekaj voska ali gela, pazite, kajti hitro ga je lahko preveč in masten videz je tu. Če imate zelo goste lase in želite pravi "afro-look", potem nanesite silikonski serum.
Na vrsti je sušenje
Preden začnete svoje dragoceno naglavno okrasje sušiti, potegnite nekajkrat skoznje z glavnikom s širokimi zobci.
Da bi odpravili 95 odstotkov vlage, sušite lase samo dve do tri minute na najnižji stopnji sušilnika.
Valoviti, kodrasti in poškodovani lasje morajo biti pred končnim sušenjem vlažni. S sponko pričvrstite širši pramen las na vrh glave, če pa se lahko pobahate z zelo gostimi lasmi, pod ta pramen pripnite še enega.
Uporabljajte primerne krtače in si privoščite novi fen!
Potem začnite s sušenjem spodnjih plasti las, kar boste najbolje izvedli z večjo okroglo krtačo. Nato tok toplega zraka usmerite navzdol preko krtače in navijajte konice las proti glavi.
Te gibe ponavljajte postopoma, pramen za pramenom, ki ste ga pritrdili na temenu.
Poleg pravilnega načina sušenja vam bodo v veliko pomoč izpopolnjeni sušilniki, ki vam jih danes ponujajo na prodajnih policah.
Novejši modeli so izpopolnjeni s senzorno tehnologijo, ki nadzoruje stopnjo vlage v laseh in skrbi, da se lasje ne pregrejejo in zato ne poškodujejo.
Vir: www.dormeo.net