Kako prepoznati, da ima umetne?

Ne ločimo pa jih le po izgledu in občutku ob dotiku. Obstaja namreč še nekaj načinov za razlikovanje med umetnimi in naravnimi prsmi. Preverite jih v nadaljevanju.
Oblika
Obliko prsi je težko ugotoviti, če so "zapakirane" v nedrčku, še posebno, če gre za push-up. Toda v svojem naravnem stanju naravne prsi malce visijo, imajo obliko hruške ali solzice, kar pomeni, da jih je več okoli bradavice in manj nad njo. Silikoni imajo popolnoma okroglo obliko, masa prsi pa je razporejena enakomerno. Če je zgornji del prsi bohoten in okrogel, je to posledica oblike nedrčka – ali pa so umetne.
Skladnost telesa
Mati narava izrazito vitka dekleta zelo redko (beri nikoli) obdari z ogromnimi prsmi. Ženske prsi so v največji meri sestavljene iz maščobe, zato se takrat, ko se redimo ali shujšamo, prsi skladno povečajo ali zmanjšajo. Odvisno od postave se maščoba kopiči na različnih delih telesa, zaradi česar imajo suha dekleta največ dobro "trojko", vse, kar je več od tega, pa je rezultat obiska pri kirurgu.
Privzdignjenost
Povprečna razdalja med žensko bradavico in brado znaša 25 centimetrov. Skladno z višino ženske se ta razdalja povečuje, toda če je drastično manjša, ste lahko prepričani, da gre za silikone.
Premikanje
Prave prsi se premikajo skupaj z žensko. Če ženska teče ali hitro hodi, prsi poskakujejo, ko pa leži, se razlezejo. Ko se skloni, prave prsi dobijo obliko kupice. Po drugi strani se vsadki ne premikajo in v vseh položajih ohranijo okroglasto obliko.
Velikost
Prave prsi nikoli niso povsem enake: vselej je ena malce večja od druge. Zaradi silikonskih vsadkov so prsi popolnoma identične, tako kot pri Barbiki.
Sledovi posega
Čeprav je tehnika kirurškega povečevanja prsi v zadnjih letih zelo napredovala, gre vendarle za vstavitev tujka pod kožo, to pa pusti brazgotine. To so sicer diskretne in komajda opazne, kljub temu pa obstajajo. Glede na to, kako dobro je opravljena operacija, so lahko pod prsmi, pod pazduho ali okoli bradavic.
Znaki slabo opravljenega posega:
•    prevelik razmik med prsima,
•    bradavici sta obrnjeni v nasprotni smeri,
•    ena prsa je znatno višje od druge.
Mehkoba
Prave prsi so zelo mehke – in tako so tudi videti. V nasprotju z njimi so vsadki, zlasti silikonski, trdi, koža okoli prsi pa je preveč napeta. Če ste vse zgoraj navedene kazalnike spregledali, boste z nežnim otipavanjem zanesljivo odkrili razliko.
Vir: Viva, revija za zdravo življenje
www.dormeo.net