Plohl&Lahvinovič druga; slovenska para obtičala med štiriindvajseterico

Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič sta spet druga na svetu.

Včeraj se je v New Yorku v hotelu New York Marriott Brooklyn Bridge odvijalo svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih, ki po pričakovanjih ni prineslo nič novega na vrhu lestvice. Rezultat prvih treh mest je bil popolnoma enak lanskemu, ko so na zmagovalni oder v Mariboru stopili isti trije pari. Svetovna prvaka sta spet postala Rusa Aleksej Silde in Anna Firstova, drugo mesto sta Hrvaški priplesala Slovenca Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič. Tretje mesto pa sta znova zasedla Rusa Andrej Zajcev in Anna Kuzminska.

Oba slovenska para sta se uvrstila med štiriindvajset najboljših. Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta žal poslabšala lanski rezultat in sta lansko petnajsto mesto zamenjala za delitev enaindvajsetega mesta še z angleškim in latvijskim parom. Njuna klubska kolega Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva sta bila za tri mesta boljša ter pristala na osemnajstem mestu.
Izjave nekaterih plesalcev še čakamo in jih bomo objavili takoj, ko se plesalci prebudijo v mestu, ki sicer nikoli ne spi.