Kaj sili moške v prevaro?

V času naših dedkov in babic se o tem ni govorilo, saj je bila resnica le ena. Bog je združil ženo in moža za večno in ju nagradil kvečjemu z otroki, ne pa tudi z drugo priložnostjo, če sta kasneje ugotovila, da je zakon napaka.
Po emancipaciji žensk in splošnemu vedno bolj liberalnemu pogledu na svet so sprejemljive postale tudi ločitve. Skladne z moderno filozofijo, da si lahko sami izbiramo, s kom bomo živeli ali se družili, kaj bomo delali itn.
50 let kasneje 50 % zakonskih zvez razpade. Zakaj?
Je razlog v človeških genih, ki smo jim končno dali prosto pot, ali pa v »kvarnih vplivih« sodobne družbe, ki povzdiguje užitek namesto zvestobe, ljubezni … Ali je moški, ki skače čez plot, torej žrtev genov ali družbe? Tukaj imamo za vas nekaj odgovorov.
Občutek pravega »dedca«
Ta situacija se lahko pojavi takrat, ko razmerje postane rutina in je izgubilo tisto začetno iskrico. Vsak rešuje tako stanje na svoj način, na žalost pa nekateri izmed naših partnerjev ponovno potrditev, da so najlepši, najboljši, nezamenljivi in sploh sanje vsake ženske, enostavno poiščejo pri drugi.
Ego brez dna
Prav posebna vrsta moških, ki pa pravzaprav že na začetku nimajo prave vrednosti, so tisti, ki imajo več deklet in ljubic hkrati. In po možnosti samo zato, da se s svojim haremom pohvalijo pri prijateljih. Seveda skupaj z vsemi sočnimi podrobnostmi.
Zmeda v glavi
Nekateri moški se enostavno bojijo vezati. Ko vidijo, da je zveza postala resnejša, se ustrašijo. Določeni od njih bodo to skušali rešiti tako, da se bodo s svojo partnerko pogovorili in ji razkrili svoje strahove. Drugi se na žalost odločijo, da opravijo »preizkus razmerja« kar sami. Na primer tako, da podležejo čarom lepe sodelavke.
V primeru, da takšen poskus ne uspe in ugotovijo, da pravzaprav ljubijo svojo partnerko, pa mnogokrat ni več poti nazaj.
Ne ljubi vas več
Tudi to zgodi. Ravno, ko ste se nanj navezali, pa on ugotovi, da ne le, da ni več iskre, ampak da med vama ni več ničesar, kar bi sploh spominjalo na zaljubljen par. Bolj sta podobna starima prijateljema, ki si delita stroške stanovanja. Na žalost pa potem on tudi tako živi.
Ti si le še njegova cimra, zato ni nič presenetljivega, če včasih pride k vama prespati kar njegova nova punca …

Kaj torej storiti, ko vas prevara?
Poslušajte svoj notranji glas. Zakaj se je zgodilo, kako se je zgodilo, s kom se je zgodilo, kolikokrat se je že zgodilo?
Vsaka situacija je posebna in prav gotovo težka za tistega, ki se znajde v njej. Naš edini nasvet bi bil, da premislite, ali je vredno ostati s takim moškim. Sploh če vas ni prevaral prvič, ampak je varanje nekako postalo kar njegov način življenja.
Vir: www.dormeo.net