Božič, odporen na prazno denarnico

Denar pa le prihranite za pametnejše stvari, kot so darila! Izberite svoj letošnji božični stil. Za uspešen »projekt« je načrt bistvenega pomena. Izberite si stil, v katerem boste letos okraševali, in izdelajte načrt za uresničitev. Če boste vedeli, kaj vse potrebujete, boste lažje ugotovili, kje lahko privarčujete. Preverite nekaj naših »stilskih« predlogov
•    Etno božič – izberete lahko motive iz tujih dežel. Za navdih lahko izberete Indijo, Kitajsko, Mehiko, Afriko …
•    Božič v svetu igrač – naj vam hišo okrasijo lesene igračke na drevescu, policah, vratih …
•    Klasični božič – okrasite hišo v tradicionalni rdeči, zlati in zeleni barvi.
•    Kmečki božič – uporabite materiale, kot sta les in slama, okraske iz piškotov in mah iz gozda.
•    Snežakov božič – spremenite dom v deželo snega. Uporabite figurice snežakov in okrasite police, ograjo stopnic ter okna z materiali, ki bodo dajali vtis snega.
Okrasite dom z doma ustvarjenim okrasjem
Domači svečniki
Steklene kozarce za vlaganje okrasite s pentljo ali pa v njih natresite pesek. Ustvarili ste svečnik! Nato v kozarce postavite čajne svečke. Za lepšo igro svetlobe postavite več kozarcev skupaj. Uporabite pokrov od škatle. Na zunanji strani ga prelepite z dekorativnim papirjem – vedno imamo kje ostanke »za vsak slučaj«. Nato ga obložite z mahom in na njega postavite več čajnih svečk. Za visoke svečnike uporabite prazne prozorne steklenice. Premažite jih z lepilom in jih posujte z bleščicami. Za stabilnost v njih natresite drobne kamenčke, svečo pa nataknite na ustje steklenice.
Ustvarite božično zbirko
Z družino ustvarjajte domače okraske, ki bodo veliko več vredni kot kupljeni. Okraske, sveče in ostale drobnarije, ki jih dobite v dar, vestno spravljajte. Ta zbirka bo hitro prerasla v komplet za okraševanje doma, ki bo ne samo raznovrsten, ampak bo tudi nosil zgodovino vaše družine.
Trakovi za okraševanje oken in vrat
Tudi v tem primeru uporabite ostanke okrasnega ali kolaž papirja. Iz okvirja nato izrezujte razne oblike, kot so zvezdice, smreke, zvončki …
Nato uporabite šivalno nit in šivanko ter na nit nanizajte okraske. Na vsaki strani okraska naredite vozel, da bodo ostali na svojem mestu. Nato trakove le še razpotegnete nad okni in vrati!
Drobne dekoracije
•    Stare medvedke in punčke iz cunj okrasite z rdečimi pentljami ter jih postavite na police, pod jelko …
•    Iz kartona izrežite šablone za majhne škatlice. Ko jih zlepite skupaj, jih zavijte v lesekatajoč papir in pentljo ter jih obesite na jelko.
•    V gozdu naberite vejice smrek in storže. Razporedite jih po okenskih policah. Nato pa jih poživite z že ustvarjenimi majhnimi svetlečimi darilci.
•    Iz kartona izrežite majhne kvadratke. Nato jih na obeh straneh poslikajte. Upodobite lahko karkoli, če ste po duši umetnik, pa si kar dajte prosto pot! Tako boste ustvarili prav umetniške okraske za jelko!
Tako boste ne samo prihranili, ampak boste tudi ustvarili prav poseben božič, ki se ga boste spominjali še mnogo let!
www.dormeo.net