Ali med treningi potrebujete priročnega sopotnika, ki bo vedno pri roki?

Novost iz Medexa.

Harmonija okusa pomaranče, čokolade in medu bo vaše brbončice zlahka osvojila, telesu pa zagotovila vir beljakovin. Beljakovine prispevajo k ohranjanju zdravih kosti in vzdrževanju mišične mase. Da bodo vaši plesni koraki še bolj lahkotni in navdušujoči, svojemu telesu ponudite kakovostne beljakovine v obliki beljakovinskih napitkov in ploščice.

Beljakovinska ploščica …
"Beljakovine, ki jih zaužijemo s prehrano, predstavljajo za telo vir aminokislin, ki imajo v telesu številne pomembne naloge in predstavljajo ključen presnovni substrat za izgradnjo in obnovo celic. Pri povečanih psihofizičnih obremenitvah se potrebe telesa po aminokislinah močno povečajo. Zato je za optimalno delovanje presnove potreben zadosten in uravnotežen vnos beljakovin. Kadar je le-ta z normalno prehrano nezadosten, si lahko pomagamo s prehranskimi dodatki iz kakovostnih mlečnih beljakovin, kot so ploščice ali napitki," pravi  dr. Nada Rotovnik Kozjek, dr.med. in predsednica Slovenskega Združenja za klinično prehrano.
…beljakovinski napitek v treh okusih…
Beljakovine so nosilke življenja in opravljajo poglavitno vlogo v živih celicah. Telo jih proizvaja samo, vendar moramo njihove gradnike – aminokisline vnesti s prehrano. Beljakovine ne dvigujejo nivoja sladkorja v krvi, zato je priporočeno njihovo uživanje ob vsakem obroku
… čokolada, vanilija ali jagoda.
Poimenovanje beljakovin (proteinov) izvira iz grške besede "proteios" in pomeni prvi, najpomembnejši. Hitri tempo današnjega življenja in številne nepričakovane obveznosti nas včasih prikrajšajo za urejeno prehrano. A tu so beljakovinski napitki in ploščica, razviti v sodelovanju s strokovnjaki in z željo, da bi v življenje ljudi vstopila okusna in priročna razvada. Beljakovinski napitki in ploščica iz Medexa zagotavljajo hiter in učinkovit vnos nujno potrebnih beljakovin v telo.

View Gallery 4 Photos