Zvezde plešejo. Kateri par bo prvi odplesal s tekmovanja?

Andrej Škufca z ženo Melindo. Bo strog tudi v vseh nadaljnih oddajah? (Foto: Marko Mesec)

Današnji večer bo usoden za enega od plešočih parov televizijskega šova Zvezde plešejo. Prihaja namreč prva izločitev in gledalci se bomo poslovili od para, ki bo zbral najmanj točk tako po mnenju žirije kot po glasovanju ljudstva.

Trenutna lestvica … (foto: POP TV)
Trenutna lestvica, na kateri so upoštevane samo točke žirije, kaže, da sta se najbolje odrezala igralka Maja Martina Merljak s soplesalcem Miho Peratom.
… Maja Martina Merljak in Miha Perat vodita … (foto: POP TV)
Najslabše pa kaže paroma, igralki Aleksandri Balmazovič in Tomažu Šteru ter manekenki Irini Osipenko Nemec in Nejku Petru Levaku.
… Aleksandra Balmazovič in Tomaž Šter sta pristala na repu lestvice. (Foto: POP TV)
Plesni krogi pa ‘stavijo’ na izpad Tadeje Pavlič in pevca Dejana Vunjaka.
… Irina Osipenko Nemec in Nejko Peter Lavak sta predzadnja na lestvici … (foto: POP TV)
… Tadeja Pavlič in pevec Dejan Vunjak … (foto: POP TV)
Sicer pa je šov deležen deljenih mnenj tako v plesnih krogih kot med gledalci ter zapisih na družabnih omrežjih. Prav gotovo je bil največji bum dosežen z izborom ali bolje skrbno natrenirano žirijo. Andreja Škufco sem v njegovi dolgoletni karieri intervjuvala mnogokrat, a nikoli ni bil tako koncizen in kritičen kot prav v šovu Zvezde plešejo. Iskreno sem nad njim navdušena. Katarina Venturini je ‘mama’ tekmovanja in takšna je Katarina od nekdaj bila. Tudi njena kostumografija, make-up in frizura so temu primerni. Rjavo, ker te obožujem rjavo.
Sodnica Katarina Venturini zavoljo šova Zvezde plešejo ni sodila letošnjega državnega prenstva v latinu, čeprav je bila načrtovana.
Modna oblikovalka Nika Urbas je ‘faca’. In poklon popovcem, da so našli provokativno, modno osveščeno bitje, ki na relaciji London – Slovenija ve, kaj in kdaj kaj reči, da bodo Slovenci skočili v zrak. Njene jezikovne bravure so odlične, prav všečno opisuje posamezne plesne stile, njena prepoznavna platinasta barva las, rdeč lak in rdeča šminka pa sta pika na i njenim gestikulacijam.
Četrti žirant Lado Bizovičar je v tem tandemu res na stranskem tiru in se ga skoraj ne opazi. Tudi če ga za sodniškim pultom ne bi bilo, ga ne bi nihče pogrešal.
Žirija: Andrej Škufca, Katarina Venturini, Nika Urbas in Lado Bizovičar (foto: POP TV)
Sem pa v tednu dni zbrala tudi nekaj izjav plesalcev, plesnih pedagogov. Žal zavoljo zamer do plesalcev, ki tekmujejo in se med seboj dobro poznajo, ne želijo biti imenovani. Mogoče po koncu tekmovanja. "Veseli smo, da je oddaja končno prišla na televizijske ekrane in bo vsaj nekaj časa promovirala ples. Po prvi oddaji lahko rečem, da nam je žal, da med plesalci ni zvenečih imen tekmovalnega plesa; tekmujejo plesalci, ki jih nihče ne pozna, saj je večina njih s plesanjem že končala. Zato se nam zdi, da so koreografije neprimerne za slavne, ki plešejo. Če primerjamo hrvaško, nemško ali celo avstrijsko različico, lahko rečem, da je oder premajhen in prav nič bleščav. Od vsega pa se nam zdijo največja katastrofa obleke. Vsi, ki delamo v plesu, vemo, kaj pomeni obleka na parketu. Tole, kar smo videli v prvi oddaji, pa je bil samo slab izbor iz plesne omare izpred desetih in več let. Moda na tekmovalnem parketu je bleščeča in glamurozna, v Zvezdah plešejo pa je to res zelo, zelo skromno. Še najlepše je bila oblečena igralka Urška. Andrej Škufca je bil kot sodnik preveč strog za prvič, upam, da ne bo vzel volje za delo večini tekmovalcem. Pogrešam največjo zvezdo slovenskega plesa Nadijo Bičkovo," je nekaj plesnih misli neimenovanih.
Kostumografinja plesalcev in tekmovalcev Irena Rugel Krajcer
Kaj je o kostumografiji dejala Irena Rugel Krajcer, ki je zadolžena za videz plesalcev in znanih Slovencev ter Slovenk, si preberite v ritmu izjav. Jutri bo za naš portal dogajanje nedeljskega večera komentiral plesni sodnik, trener in nekdanji koordinator rubrike Zvezde plešejo, ki ga je pred leti predvajala nacionalna televizija, Fredi Novak.

View Gallery 9 Photos