Zvezda hip hopa Jermaine Browne je spet pri nas

Jermaine Browne živi za ples, za poučevanje, nastopanje, koreografiranje.

Jermaine Browne je stari znanec poletnih plesnih priprav na plesni šoli Urška, ki jih pod nazivom Dance Factory vsak konec avgusta organizira plesalka, koreografinja in pedagoginja Azra Selimanovič. Vsakič znova je tudi ponosna, da se vabilu odzove Jermaine Browne, ki pravi, da se skoraj ne spomni več, katero poletje po vrsti je v Sloveniji. Na pravkar minulih plesnih tednih na Dunaju, kjer je Jermaine poučeval, je bil poleg Indijca Terenca Lewisa, ki je imel svoje klase bollywooda nabito polne, eden največjih zvezdnikov, okoli katerega se je gnetlo mladih in malo manj mladih plesalcev, ki so osvajali neverjetne Jermainove korake. Pet dni boste lahko spremljali tega Američana, ki je pri desetih letih prišel v Ameriko iz Gvajane. Najprej je študiral igro, petje in ples in na koncu pristal pri slednjem. Oglas za reklamo kreditne kartice Visa s popularno manekenko Cindy Crawford ga je katapultiral med zvezde in danes je nepogrešljiv tudi kot model za različne ameriške blagovne znamke. Je tudi koreograf modnih dogodkov, še najbolj pa je ponosen na tistega iz leta 2006 za Victoria’s Secret Fashion Show. V majčki z napisom te po vsem svetu tako priljubljene znamke ženskega spodnjega perila ga boste največkrat videli na plesnih učnih urah.

Jermaine Browne bo poučeval hip hop in jazz.
Seveda pa na Dance Factory ne bo poučeval samo Jermaine. Poleg njega bodo tu še stari slovenski plesni znanci. Azra Selimanovič bo, poleg organizacije, skrbela še za hip hop stil.
Organizatorka Azra Selimanovič, na fotki z zaročencem Željkom Božičem, že tradicionalno organizira priprave imenovane Dance Factory.
Saša Volk, ki v soboto v Mariboru skupaj z Matjažem Brinovcem odpira plesno šolo z nazivom Plesna dimenzija, bo tudi hiphopala in poleg tega poučevala disko ples. Tradicionalno bo tu Mimi Marčac Mirčeta, ki bo jazzu dodala še novo plesno uspešnico zumbo.
Mimi Marčac Mirčeta bo predstavila nov plesni trend – zumbo.
Blaž Godec prisega na čisti jazz, ekipi pa se je pridružil še Gašper Habjanič s shufflom. Ker tudi pri modernih tekmovalnih plesih ne gre, da telo ne bi bilo v polni pripravljenosti, bo za nemoten ustroj telesa skrbela Tina Jarc Šifrar z girokinezisom.
Blaž Godec ostaja zvest jazzu.
Tina Jarc Šifrar bo poskrbela za gibka telesa z girokinezisom.
Brez dvoma je plesna sezona pred vrati in plesne priprave so najboljši uvod za nove plesne podvige.

View Gallery 6 Photos