Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič preživela potres v Tokiu

Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič sta s trenerko Barbaro Nagode Ambrož doživela potres v Tokiu.

Trenutno najboljša plesalca latinskoameriških plesov Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič sta pred dvema dnevoma pripotovala v Tokio z namenom, da osvojita še eno zmago na turnirju za veliko nagrado Grand Slam, a račune jima je prekrižal katastrofalni potres na Japonskem. Plesalca sta bila v času potresa v hotelu v dvanajstem nadstropju in sprva sploh nista vedela, kaj se dogaja. ”To je občutek popolne nerealnosti in neresničnosti. Takrat, ko je bil prvi sunek, najmočnejši, poročajo, da je bil 8,4sva bila v sobi v dvanajstem nadstropju. Enostavno ne verjameš, da te res tako močno premetava z ene strani sobe na drugo in pri tem se ni še nič zrušilo. Tekla sva po stopnicah v oblekah, v katerih sva bila. Zdaj je vse dobro, a bilo je res hudo,“ sta za naš portal direktno iz Tokia sporočila plesalca. Mednarodna in japonska plesna zveza sta seveda turnir odpovedali, čeprav je večina plesalcev in sodnikov že bila zbrana. Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič sta uspela zamenjati tudi letalski karti in po planu bosta v nedeljo zvečer že v Sloveniji. Karte pa žal ni uspela zamenjati njuna plesna trenerka Barbara Nagode Ambrož, ki se v Slovenijo vrača šele v ponedeljek, in ostaja v tokijskem hotelu Hyatt Regency, ki je bil uradni hotel tekmovanja za Grand Slam.

Zoran in Tatjana na Japonskem nista plesala, vse sile pa že usmerjata v bližajoče se evropsko prvenstvo, na katerem želita zmagati.
Zoran in Tatjana bosta po tej izkušnji še bliže svojemu cilju, čez štirinajst dni se bo namreč v Marseillu odvijalo evropsko prvenstvo v latinskoameriških plesih. Če zmagata, bo to prvi naslov evropskih prvakov v njuni karieri. “Naslov bova zagotovo pobrala. Saj veste, midva samo naprej.” Žal pa bo eventuelno osvojeni naslov odplesal na Hrvaško, saj Zoran in Tatjana kot Slovenca plešeta pod hrvaško zastavo.