Zoran Ploh in Tatjana Lahvinovič po svetovnem žurala na Manhattnu

Druga po mnenju sodnikov, a prva po mnenju ameriške publike; Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič.

V dvorani hotela New York Marriott Brooklyn Bridge se je v soboto odvijalo svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih. Kot smo že poročali, sta naslov najboljših na svetu, in to že drugi po vrsti, odnesla Rusa Aleksej Silde in Anna Firstova, ki sta zmagala v štirih plesih. V passodoblu pa sta ju premagala Slovenca, ki sta Hrvaški znova priplesala drugo mesto. Tatjana Lahvinovič, ki se je na tekmi preoblekla kar trikrat, se nam je javila iz New Yorka, ne čisto po tekmi, saj sta s soplesalcem Zoranom Plohlom takoj po tekmovanju odšla sproščeno žurat s prijatelji na Manhattan. In sicer z ameriškim parom Valentine Chmerkovskiy in Dario Chesnokova, ki sta na tekmi zasedla peto mesto, in plesalcem Slavikom Kryklyvyyem, ki je spodbujal ne samo domači par, ampak tudi  Zorana in Tatjano.

Zoran in Tatjana sta po tekmi žurala, nato odletela proti Torontu poučevat kanadske plesne pare, nato pa se vrneta nazaj v sproščeni New York in si privoščita nekaj dni brez plesa.
“Bilo je super, razočarana sva, da nisva zmagala, ampak obenem zadovoljna s plesom in s tem, da sva bila čista zmagovalca za publiko. Tekma je bila v lepi hotelski plesni dvorani, kar je precej nenavadno za svetovna prvenstva. Nama je bilo super, ker je bilo drugače in publika je tako blizu tebe, da jo čutiš in imaš z njo neposreden stik. Seveda so najbolj navijali za domačina Valentine Chmerkovskiy in Dario Chesnokova, ki je prvič priplesal v finale in bil na koncu peti. Publika pa je takoj za njima navijala za naju, kot da sva zmagovalca. Drugače sva imela zmago v passodoblu in nekaj enic v ostalih plesih, tako da so to bile najine najboljše ocene proti paru Silde in Firstova do sedaj.”

Njuna trenerka Barbara Nagode Ambrož ju je seveda spremljala na tej pomembni tekmi in za naš portal sporočila: ”Mi smo srečni kljub rezultatu, dvorana je bila na naši strani, čas bo pokazal, da dobrega plesalca ne more nič razvrednotiti. Zelo sem ponosna na njiju, res sta nam dala svoj maximum.”
Barbara Nagode Ambrož je ponosna, da sta Zoran in Tatjana osvojila drugo mesto.
Sicer pa sta Rusa Aleksej Silde in Anna Firstova, Aleksejev plesni stil je lani  hudomušno opisal legenda slovenskega tekmovalnega plesa, trener in sodnik Franjo Kozar, ki pravi, da pleše v stilu "sleeping movement", brez premikanja bokov z vzdignjenim nosom, po tekmi že napovedala prehod med profesionalne pare. Kdaj se bo to zgodilo, še ni čisto jasno, mogoče celo pred zaključnim velikim turnirjem Grand Slam, ki bo sredi decembra. Tako ostaja za prihodnje leto odprta pot za Tatjano in Zorana, da končno dokažeta svetu, kot sta sama že mnogokrat rekla: ”Prišel bo najin čas, da pokaževa, da sva najboljša na svetu!”

Že naslednji dan sta se odpravila v Toronto, kjer bosta dva dni poučevala tamkajšnje plesne pare, nato pa se vrneta nazaj v New York, saj pravita, da potrebujeta nekaj dni na off, preden spet poženeta svoj plesni stroj. Tako bo Tatjana kot  navdušenka nad ameriškimi designerji imela čas za sproščeni šoping in pozabila tudi na dejstvo, da jima z izjemo Klemna Prašnikarja nihče od ostalih slovenskih plesalcev, čeprav se še kako dobro poznajo, ni zaželel dobre uvrstitve na svetovnem prvenstvu.