Živčni Škufca zadnji v finalu, trmasti Krajcer obtičal v polfinalu

Please select a featured image for your post

Zadnji dan tekmovanja v angleškem Bournemouthu so na parket stopili profesionalci v latinskoameriških plesih. Razplet za tri slovenske pare ni bil razveseljiv. Peter Majzelj in Maja Geršak sta odplesala samo tri kola, ko so sodniki menili, da je to dovolj. Matej Krajcer in Iwona Golczak sta se na tekmovalni parket vrnila po dobrem letu in pol. Z velikimi emocijami sta se od tekem poslovila z zmago na predlanskem Blackpoolu, nemirni Matejev duh pa je v njem tlel toliko časa, da sta se z letošnjo angleško tekmo vrnila med aktivne tekmovalce. Seveda je v kategoriji, v kateri tekmujeta, konkurenca hudičeva. Uvrstitev v polfinale oziroma osmo mesto sta za naš portal komentirala zelo kratko: ”Bila sva v polfinalu, plesala dobro. Hvala.” Malo bolj gostobeseden je bil njegov plesni in klubski kolega Andrej Škufca, ki pred tekmovanjem ni želel razpredati o svojem počutju pred tekmo. Za uvrstitev na rep finala in šesto mesto pa je dejal: ” Nastop je šel po pričakovanjih. Konkurenca je bila huda in tekma vrhunska. Za naju je bila tudi zelo naporna, ker sva od začetka do konca odplesala sedem rund.” Zmagala sta Poljaka Michael Malitowski in Joanna Leunis.

Trenerka obeh parov Daniela Škofic Novak nam komentarja o profesionalcih ni poslala, je pa podvomila v pravilne sodniške odločitve in se razpisala o plesanju Klemna Prašnikarja in Aleksandre Averkijeve, ki sta bila četrta med vzhajajočimi zvezdami, ter Jurija Batagelja in Jagode Štrukelj, ki sta bila, kot smo poročali včeraj, druga. ”Mi smo v preteklosti že dokazali, da je tudi v svetu, kjer o rezultatu ne odločajo sekunde ali centimetri, možno postati zmagovalec, in to dokazujemo znova in znova. Pravi zmagovalec je le tisti, ki ve, da njegov rezultat ni le posledica lobiranja in tega, da vsakič, ko se bliža pomembna tekma, znosi ogromne količine denarja tistim, ki tekmo sodijo. Klemen in Aleksandra, ki še nikoli nista trenirala v Angliji, sta s četrtim mestom v finalu Rising Stars primer, kako je možno samo z dobrim plesanjem priti do zavidljivega rezultata. Jurij in Jagoda sta blestela. Dominirala sta na parketu in ko bo prišel njun čas za zmago, bosta vedela, da sta tam izključno zaradi svoje kvalitete, da sta “true winners.”

Očitno so zapisane besede letele na zmagovalca med člani, in sicer na Tatjano Lahvinovič in Zorana Plohla, ki sta pred tekmo trenirala v Angliji, plešeta pa za Hrvaško. Zoran je poslal naslednje sporočilo: ”Plesala sva super, bila sva zelo sproščena in zelo dobro pripravljena. Zelo sva vesela, da nama je uspelo osvojiti prvo veliko titulo, in upava, da se bo to leto v tem slogu tudi nadaljevalo.”
V letošnjem letu torej lahko pričakujemo nadaljevanje slovensko-hrvaških bojev tudi na plesnem področju, čeprav bi bilo bolje, da se krepi moč proti ruskim parom. Še posebej proti aktualnemu svetovnemu prvaku Alekseju Sildi in Anni Firstovi, ki sta iz neznanih razlogov angleško tekmo enostavno bojkotirala.