Živa bo online. Posvečena pa legendi Živi Kraigher

Urša Rupnik pleše Balado, ki jo je v originalu plesala Saša Staparski Dobravec v koreografiji Žive Kraigher. (Foto: Anka Simončič)

Online festival si boste lahko ogledovali 19. in 20. decembra.

Navajeni smo, da se že v novembru zbere cvetober plesne mladine na festivalu Živa. Jasno, da je situacija letos drugačna in festival se seli namesto na oder Centra kulture Španski borci na splet. Festival je posvečen stoletnici rojstva plesne pedagoginje in koreografinje Žive Kraigher, po kateri je tudi dobil ime.

Živa Kraigher

“Ob tej priložnosti bo premierno prikazana video rekonstrukcija koreografije Žive Kraigher Balada. Plesalka Saša Staparski Dobravec, s katero je Živa ustvarjala koreografijo, je svoje izkušnje procesa dela ter koreografijo prenesla na plesalko Uršo Rupnik,” sporoča organizator Javni sklad za kulturne dejavnosti.

Saša Staparski Dobravec (Foto: Božo Dolenc)
Urša Rupnik v remakeu Balade (foto: Anka Simončič)

In dodaja, da “festival, ki sicer prinaša presek aktualne ustvarjalnosti izbranih plesnih skupin, posameznikov in posameznic iz vse Slovenije z gosti iz tujine, je letos zaradi izrednih razmer zasnovan drugače, vendar ostaja ustvarjalen, strokoven, izkustven in poučen.” Vabljeni na ogled na Youtube kanalu in na FB-strani JSKD-ja.