Za Vodičarja in Bičkovo v Avstraliji tretje svetovno prvenstvo v mesecu dni

Razplet na svetovnem prvenstvu je bil drugačen kot na državnem. Miha in Nadija sta premagala Kralja.

V Melbournu se je s časovno razliko desetih ur na parketu športne dvorane Sports House odvijalo letošnje svetovno prvenstvo v standardnih plesih. Zmagal je nemški par Benedetto Ferrugia in Claudia Kohler.

Naslov najboljšega para na svetu v standardnih plesih sta si priplesala Benedetto Ferruggia in Claudia Kohler.
Slovenijo sta zastopala državna prvaka Matej in Špela Kralj ter podprvaka Miha Vodičar in Nadija Bičkova. Razplet pa je bil nekoliko drugačen. Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta se zavihtela na sedemnajsto do osemnajsto mesto in za nekaj mest izboljšala lansko uvrstitev, ko sta bila dvaindvajseta. Njun nastop si lahko ogledate v rubriki Video Box. "Zelo sva uživala v nastopu, še posebej v večernem delu prireditve, saj je bila dvorana nabito polna. Po najinih občutkih sva odplesala odlično in sva ponosna na najin nastop na tretjem svetovnem prvenstvu v obdobju enega meseca," sta za naš portal sporočila Nadija in Miha.
Matej in Špela Kralj delita dvaindvajseto do triindvajseto mesto in sta dosegla slabšo uvrstitev kot lani, ko sta si delila osemnajsto do dvajseto mesto. "S plesom sva zadovoljna, napredek je očiten, saj so gledalci in bližnji komentirali, da sva zelo dobro plesala. Želela sva priti blizu polfinala, pa tudi glede na uvrstitve drugih, umestitve nisva vzela kot kazalec stanja. Sicer pa je bilo na tekmovanju super vzdušje, dobra organizacija. Podpora Zorana Plohla in Tatjane Lahvinovič ter ostalih pa prijeten občutek," je za naš portal po tekmi sporočila Špela Kralj.
Tatjana Lahvinovič je bila navdušena nad kakovostjo obeh parov in nad oblekami Nadije in Špele.
Tatjana Lahvinovič si je prvenstvo ogledala in v profesionalni kategoriji tudi tekmovala."Mislim, da sta bila oba naša para izjemno dobro pripravljena in sta imela zelo zelo dober dan, kar je pri takšni konkurenci, kot je bila letos na svetovnem, res dobro. Da sta oba para uspela uvrstitev med štiriindvajset najboljših, je izjemno dober rezultat. Pa obe plesalki sta imeli zelo lepi obleki. Špelino obleko je sešila Nataša, moja mama pa jo je opremila s kristali. Bila je črna, Špela pa je menjala nakit in vlečko."
Med sodniki, ki so ocenjevali kakovost plesanja sedemdesetim prijavljenim parom, pa je bil tudi Marko Vodnik. "Naša para sta plesala odlično. Uvrstitev v četrtfinale je, po moje glede na kvaliteto tekmovalcev, super rezultat. Zmagovalec je zasluženo zmagal. Organizacija odlična, cca 3000 gledalcev. Športni kompleksi so odlično urejeni. Tu je poletje. Vse pa je drago. Vstopnice so bile po cca 150$, npr. bilten je bil 25$," sporoča iz dežele tam spodaj slovenski sodnik, ki nam je poslal tudi dve fotografiji prizorišča.
… (foto: Marko Vodnik)
View Gallery 5 Photos