Za Kjaro in plesalke se je začelo odštevanje. V soboto premiera Commpassion

Nov projekt Kjare Starič bo zaznamovan z njenimi newyorškimi izkušnjami …

V soboto in nedeljo, 3. in 4. marca 2012, z začetkom ob 20. uri bo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma na ogled sodobna plesna predstava izvrstne koreografinje Kjare Starič z naslovom Compassion (Sočutje). S Kjara’s Dance Project se je na slovenskem končno pojavil ansambel za moderni ples. Po uspešnem nastopu s predstavo ˝Odtisi˝ skupina mladih plesalk, večinoma z baletno izobrazbo, v sodelovanju z gostjami iz tujine pripravlja nov projekt. Zaznamovan bo z newyorškimi izkušnjami Kjare Starič – plesnimi in življenjskimi. V predstavi jih bo soočila z intimnimi zgodbami drugih in razmislekom o človeškosti.

… Compassion je v prvi vrsti bivanjska zgodba vsakega od nas …

Compassion je v prvi vrsti bivanjska zgodba vsakega od nas in odgovarja na temeljna človeška vprašanja o biti, o smislu in neustavljivi želji po sprejetosti, ki nas maliči do neprepoznavnosti. Compassion je vseživljenjska ljubezenska zgodba slehernika. Pretresljiva v svojih krhkosti in iskriva v upanju, ki ga nosi.
… je vse. (foto: Aljoša Rebolj)

Kjara Starič s svojo koreografijo in mladimi plesalkami ter plesalci najde odgovor v sočutju. Vendar ne v lažnem sočutju komercialne humanosti, ki polni lastni ego. V sočutju, ki izvira iz spoznanja o nujnosti preseči egocentrični individualizem sodobnosti. V sočutju, ki se rodi iz ljubezni do sebe in sveta kot edinega raja, ki je trenutno na voljo.
V predstavi plešejo Katarina Čegovnik, Liza Šimenc, Jure Gostinčar, Simona Kočar, Emanuela Senjor, Ana Jenček, Drejc Derganc, Maja Sonc, Ana Germ, Mateja Železnik, Sara Mlakar, Anamaria Bagarić, Ajda Bergant in Leo Ajdinović. Glasba: J.S. Bach, Olafur Arnalds, Arvo Part, Alva Noto.
Napovednik si oglejte tukaj http://kdp.si/#trailer