Vodičar&Bičkova na svetovnem za las ob stopničko

Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta zasedla četrto mesto na svetovnem prvenstvu.

V okviru tridnevne plesne manifestacije odprtega prvenstva Avstrije v dunajski Stadthalle, ki se je začelo v petek in se je končalo v nedeljo pozno ponoči, se je odvijalo tudi svetovno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov. Aktualna evropska prvaka v kombinaciji desetih plesov Danca Bjoern Bitsch in Ashli Williamson sta po pričakovanjih postala tudi najboljša na svetu.

Svetovna prvaka Danca Bjoern Bitsch in Ashli Williamson.
Največ odobravanja publike in aplavzov pa sta pobrala kanadska plesalca Anton Belyayev in Antoaneta Popova, ki sta na koncu zasedla peto mesto.
Anton Belyayev in Antoaneta Popova sta bila v soboto ljubljenca publike.
Nehvaležno četrto mesto sta zasedla Slovenca Miha Vodičar in Nadija Bičkova, ki jima je bil to prvi nastop na svetovnem prvenstvu v kombinaciji, evropskega prvenstva pa se zaradi nastopa na turnirju Zvezde plešejo letos nista udeležila, zato je bil najbrž njun rezultat pričakovan. Nadija, ki je v finalnem delu v obeh plesnih stilih nastopila v zeleni barvi obleke, in Miha sta svoj nastop komentirala kratko in jedrnato: ”Bila sva četrta in sva zadovoljna.”
Miha in Nadija v standardnem delu tekmovanja.
Enakega mnenja je bila tudi Alenka Bohak, ki je sodila nekatere kategorije na tem velikem avstrijskem prvenstvu in si je ogledala finalni del najboljših šestih parov svetovnega prvenstva. “Zdela sta se mi zelo suverena med ostalimi finalisti, odplesala sta z energijo, ki je nisem navajena pri njiju. Res sta se borila in meni se je zdelo, da sta standard odplesala bolje. Latin pa tako, kot sem ju navajena. Mislim, da sta bila z rezultatom zadovoljna.”
Alenka Bohak, na sredini, na levi njen mož Branko Bohak, desno plesni pedagog Dejan Kolenc, je del dunajske sodniške ekipe.
Smo pa Slovenci kar malo razvajeni glede uvrstitev na svetovnih prvenstvih v kombinaciji. Lani sta bila Luca Busolleti in Tjaša Vulič tretja, predlani je Miša Cigoj z Aleksando Malai dosegel drugo in leta 2007 tretje mesto. Z Anastazijo Novožilovo pa je 2004 in 2005 postal tudi svetovni prvak.
Slovenci smo navajeni na stopničke, na Dunaju smo jih za las zgrešili.
foto Mesec www.fotomesec.com

View Gallery 6 Photos