Vodičar & Bičkova končala kariero?!? Kdo ju bo nadomestil?

Tine Kranjc in Saša Ul, lanska druga. Jima bo letos uspel veliki met? (Foto: Marko Mesec)

Plesna zveza Slovenije bo v soboto, 23. januarja, od 16.00 ure dalje organizirala prvo prvenstvo v tem letu v športno tekmovalnem plesu. Za naslove najboljših plesnih parov v standardnih plesih se bodo potegovali plesalci in plesalke v kategorijah mlajši pionirji, kjer sta prijavljena dva para, med pionirji pet parov, med mlajšimi mladinci bo tekmovalo sedem parov, med mladinci eden več, torej osem. Najštevilčnejša skupina bo starejšemladinska, ko bo plesalo štirinajst parov. V članski konkurenci bo plesalo sedem parov, med seniorji 2 dva para, Robertu in Simoni Preininger se bosta pridružila klubska kolega Borut in Hermine Pinter, Barbara in Vitam Kodelja pa sta prijavljena kot edini profesionalni seniorski par, Miša Cigoj in Nika Bagon pa kot edina profesionalca med člani.

Nihče ne ve, ali sta Miha Vodičar in Nadija Bičkova zapustila tekmovalni parket. (foto: Marko Mesec)
Trenutna številka kaže sedeminštirideset plesnih parov. Obeta se nam vsekakor zanimivo državno prvenstvo, predvsem zato, ker je kar nekaj parov prestopilo v starejše starostne kategorije, nekaj jih je zamenjalo svoje dosedanje soplesalce oziroma soplesalke. Ne vem, če že padajo stave, kdo se bo okitil z naslovom najboljšega v državi, vem pa, da so ambicije nekaterih pravzaprav čisto na mestu. Sodniška ekipa, zadolžena za sobotno sojenje, je naslednja: Nataša Ambrož, Alenka Bohak, Mirko Herman, Brane Križnar, Fredi Novak, Marko Vodnik, Marko Tumpej z glavnim sodnikom in delegatom Plesne zveze Slovenije na čelu z Dragom Šulekom, ki se mu marca izteče tudi mandat predsednika Plesne zveze.
Alenka Bohak bo ena od sodnic državnega prvenstva, Drago Šulek pa bo bdel nad celotnim prvenstvom.
Dogajanje se bo odvijalo v športni dvorani v osnovni šoli Radlje ob Dravi, ki je bila prizorišče državnega prvenstva v kombinaciji novembra 2013. Vodja tekmovanja bo Branko Bohak, voditeljica pa Staša Berkopec. Kdo bo vrtel glasbo, pa v tem trenutku še ni znano.
Plesna pedagoginja Staša Berkopec bo voditeljica prvenstva. Bom izkoristila priložnost, da rečeva kakšno besedo na temo samopromocije. (Foto: Marija K. Orašanin)
Znano pa je, da na štartni listi ni naših dveh zvezd, Mihe Vodičarja in Nadije Bičkove, ki sta bila zadnjič videna plesati na odprtem prvenstvu Maribora. Že nekaj časa se govori o njunem prenehanju zaradi Nadijine domnevne nosečnosti, njene poškodbe in tudi prestopa med profesionalce. Vse našteto sem želela preveriti pri njiju, a na moja konkretna vprašanja nista odgovorila. Tako lahko samo ugibam, kaj bosta počela v prihodnje dvakratna svetovna prvaka v kombinaciji desetih plesov. Nadija je sicer ustanovila animacijsko skupino Birds of Paradise, v kateri kot šovman občasno nastopa tudi Miha. Izpad najboljšega para bo očiten tudi pri dodeljevanju finančnih sredstev, ki jih razporeja Olimpijski komite direktno Plesni zvezi. Zato se poraja vprašanje, kdo ju lahko uspešno nadomesti. Druga z lanskega državnega prvenstva, Tine Kranjc in Saša Ul, ali pa tretja Anja Pritekelj, ki po novem pleše z Juretom Bergantom, ki se je razšel z dolgoletno soplesalko Ano Mesec. Tisti, ki so videli Anjo in Jureta, prikimavajo, da sta skladen in uigran par. Nekaj pregovarjanja je bilo menda le zaradi pripadnosti plesnemu klubu. Jure je bil namreč dolga leta zvest Urški, zdaj pa pleše za Mirandance. Anjin oče Miran Pritekelj zna prepričati, zakaj je to dobro za prihodnost para.
Volodimir Nielienson in Naja Dolenc bosta prvič na državnem prvenstvu zaplesala v članski kategoriji. (fFoto: Marko Mesec)
Ne smemo pozabiti niti na Volodimirja Nieliensona in Najo Dolenc, ki bosta prvič letos plesala v članski kategoriji. Zanimivo bo v starejšemladinski kategoriji, saj sta favorita lanska tretja, Ivan Jarnec in Ana Ekart. V to kategorijo sta prestopila lanska državna prvaka med mladinci, Maruša Pinter in Uroš Lazič. Mladinsko titulo si obetata Jan Hafner in Pina Eržen, lanska tretja v tej kategoriji. Med mladinci pleše z novo plesalko tudi Brin Hlade. Laura Walter je nadomestila Tosio Robar Žerak.
Žan Ravnikar in Veronika Kajin. (Foto: Marko Mesec)
Med mlajši mladinci bosta lanska druga, Žan Ravnikar in Veronika Kajin, zagotovo napela vso svojo energijo, da dokažeta, da sta najboljša. Maro Vranaričič in Sara Fruhauf si prav tako želita izboljšati lansko tretje mesto. Novinca sta lanska državna prvaka med pionirji, Vid Šteinfielser in Brina Paulina Dežman. Med pionirji plešeta lanska druga, Enej Eržen in Tara Por, in kdo ve, ali lahko posežeta po naslovu. Med mlajšimi pionirji minulo leto ni bilo tekmovalnih parov, letos sta prijavljena dva, in sicer Tim Stajan in Tanisa Potočnik Martić ter Erik Mihelič in Sara Jelenc. Predtekmovanja se bodo odvijala ob 16.00, finalni del pa ob 18.00. Vsekakor bo zanimivo, zato vabljeni na radeljski plesni parket. Če pa boste raje "kavčarji", si preberite reportažo o dogajanju na naši spletni strani oziroma si jo oglejte v oddaji Parada plesa v torek, 26. januarja, ob 22.00 na TV3 Medias.
P.S. Ko sem včeraj zaključevala članek, sta bila Jure Bergant in Anja Pritekelj še napisana na uradni štartni listi. In včeraj sta menda tekmovanje odpovedala zaradi Juretove bolezni in Anjine poškodbe. No, vsekakor bo treba še veliko narediti tudi na področju psihične pripravljenosti. Ali pa sta ugotovila, da jima sodniški panel ni ravno pisan na kožo.

View Gallery 6 Photos