Vodičar & Bičkova, Bergant & Mesec, Lazič & Pinter … nepremagljivi!

Miha Vodičar in Nadija Bičkova zmagovalca v članski kategoriji. (Foto: Marko Mesec)

Na parketu Športne dvorane Srečka Kosovela v Sežani se je v  soboto odvijalo državno prvenstvo v latinskoameriških plesih. Tekmovalo je enainšestdeset plesnih parov, dobili pa smo osem novih državnih prvakov. Nekateri med njimi so naslove tudi obranili. Miha Vodičar in Nadija Bičkova iz PK Pingi sta seveda nepremagljiva v članski konkurenci. Med starejšimi mladinci, ki je bila najmočnejša kategorija prvenstva, sta slavila Jure Bergant in Ana Mesec iz PK Urška Ljubljana.

Jure Bergant in Ana Mesec sta zmagala med starejšimi mladinci in povzročila jok drugouvrščenega para Dolenc & Nielienson.
Trojno zmago so plesalci priplesali Plesnemu klubu Samba; zmagovalca mladinske kategorije sta postala Uroš Lazič in Maruša Pinter, Vid Šteinfelser in Brina Paulina Dežman pa sta si priplesala zmago med pionirji. Prvič sta na zmagovalni stopnički stala mlajša pionirja Nik Visnovič in Sofia Sedovnik Coljnar.
Med mlajšimi mladinci nista mogla verjeti, da stojita na vrhu Žan Ravnikar in Veronika Kajin iz Urške Ljubljana. Tekmovala sta tudi dva seniorska para v dveh starostnih kategorijah; Roman Maček in Daša Kerin Repinc iz PK Ples plus sta kot edina zmagala med seniorji I, Marko in Natja Orehek pa med seniorji II. Iz neznanih razlogov pa ni bilo prijavljenega para, edinega med profesionalci, Miše Cigoja in Nike Bagon. Več o dogajanju na državnem prvenstvu, ki je minilo v znamenju solz sreče in žalosti, si boste lahko prebrali v ponedeljek. Fotogalerija je na ogled na spletni strani fotografa Marka Mesca www.fotomesec.com
Uroš Lazič in Maruša Pinter sta si priplesala mladinsko zmago. (Foto: Ksenija Ostrelič)
P.S. Spoštovani komentatorji! Pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.