Med jokom in Nadijinimi golimi fotografijami za Playboy

Veselje in jok na stopničkah starejših mladincev. (Foto: Marko Mesec)

Organizacijska ekipa Plesne zveze Slovenije je karavano plesnih parov odpeljala v Sežano, kjer se je odvijalo letošnje državno prvenstvo v latinskoameriških plesih. Prvotno potrjena in objavljena lokacija, da se vidimo v Zrečah, ni dolgo obveljala, saj je predsednik sekcije za standard in latin Herman Tomažič ugotovil, da so garderobe v zreški športni dvorani mnogo premajhne za tekmovalne pare in plesalce ter plesalke Pilotnega projekta. Pa je našel novega gostitelja, in sicer sežansko Športno dvorano Srečka Kosovela.

Župan Mestne občine Sežana Davorin Terčon ter predsednik sekcije za latinskoameriške in standardne plese. (Foto: Ksenija Ostrelič)
Župan občine Sežana Davorin Terčon je bil kar ponosen in počaščen, da smo "plesoljubci" prišli na njihov konec, saj v Sežani še nikoli ni bilo organizirano plesno državno prvenstvo. "Zelo smo počaščeni, da ste se odločili, da organizirate prvenstvo na zahodnem delu Slovenije, in želim si, da bo to pripomoglo k popularizaciji plesa in vsemu, kar ples predstavlja. Dejmo, na poskok, ples je igra duše in srca," so bile otvoritvene besede župana.
Filip Judež in Iza Avsec sta bila najmlajša plesalca državnega prvenstva. (Foto: Ksenija Ostrelič)
Enainšestdeset plesnih parov je zasedlo parket že v zgodnjih popoldanskih urah, ko so mlajši in starejši mladinci odplesali četrtfinala, ko smo si ogledali polfinala omenjenih kategorij in članski polfinale ter finale dveh mlajšepionirskih parov. Takrat se je dvorana tudi prav zbudila, saj sta na plesišče prišla prikupna pet let stara Filip Judež in Iza Avsec iz PK Novo mesto ter navdušila z zagnanostjo, da smo se prav zavedli, da gre vendar za državno prvenstvo. Varovanca Staše Berkopec sta zasedla drugo mesto, saj sta morala naslov državnega prvaka prepustiti bolj izkušenima Niku Visnoviču in Sofii Sedovnik Coljnar iz DPC Samba.
Mlajšepionirska prvaka Nik Visnovič in Sofia Sedovnik Coljnar. (Foto. Ksenija Ostrelič)
Podelitev je Plesna zveza opravila kar v popoldanskem času, tik preden so na parket prišli plesalci Pilotnega projekta, s katerim želi zveza pridobiti nove plesalce in plesalke. In gre jim kar dobro, saj je bila večina nastopajočih prisotna že na državnem prvenstvu v standardu januarja letos in zagnanost do marca še ni popustila.
Energična Kiara Rosa Švarc kot plesalka Pilotnega projekta. (Foto: Ksenija Ostrelič)
Kadar voditeljica programa Urška Marinko napove, da bo za glasbo poskrbel Vedran Čelić, potem sem prepričana, da se bo vrtela dobra glasba. In tudi v soboto DJ Vedran, kot ga imenujem, ni razočaral. Mogoče je na trenutke bila glasba nekoliko ritmično pretežka, sploh za plesalce v mlajših kategorijah, ampak na splošno Vedran zna pričarati dobro vzdušje.
Nekdanji plesalec Vedran Čelić – DJ Vedran vedno poskrbi za ubrane ritme. (Foto: Ksenija Ostrelič)
In v Sežani smo se počutili dobro, skoraj vsi skoraj ves čas, skoraj do konca, skoraj do razglasitve rezultatov, skoraj ob razglasitvi, ko je počilo. Ampak kaj, ko skoraj še nikoli ni ujel zajca, in kaj, ko vedno na koncu nekomu poči film. Izmenično staršem, plesalcem, sodnikom, gledalcem. Prostora na vrhu pa je samo za en par v vsaki kategoriji.
Sodniška ekipa.
Sodniška ekipa je bila tokrat sestavljena takole: Nataša Ambrož, Barbara Nagode Ambrož, Brane Križnar, Karmen Intihar, Boris Rebula, Daniela Škofic Novak, Marko Vodnik in glavni sodnik Drago Šulek. Seveda panel nikoli ni vsem po volji, a precej gneva so morali tokrat pojesti sodniki. Seveda ne pred nami, niti ne pred našo kamero, ampak v zaodrju, po telefonu, ko so starši stresali svojo jezo nad sodniško ekipo. Nihče ampak prav nihče si ne upa pristopiti k meni, ko je naša kamera prižgana, da bi podal izjavo, mnenje jasno in glasno. Sodniki se poskrijejo, starši se muzajo in čakajo na izklop ali pa na objavo članka na mojem portalu, da se lahko skrijejo pod psevdonimi in stresajo jezo. Zelo slovensko.
Zmagovalna pionirja Vid Šteinfelser in Brina Paulina Dežman. (Foto: Ksenija Ostrelič)
Med pionirji ognja še ni bilo in zmago sta si priplesala Vid Šteinfelser in Brina Paulina Dežman iz DPC Samba.
Žan Ravnikar in Veronika Kajin sta zmagovalca med mlajšimi mladinci. (Foto: Ksenija Ostrelič)
A že ob razglasitvi zmagovalca med mlajšimi mladinci, ko sta državna prvaka postala Žan Ravnikar in Veronika Kajin iz PK Urška pred drugouvrščenima Brinom Hladetom in Tosio Robar Žerak iz Sambe, so se oglasili žvižgi v dvorani.
Podelitev kolajn mlajšim mladincem. Na vrhu Žan Ravnikar in Veronika Kajin, drugouvrščena Brin Hlade in Tosia Robar Žerak in tretjeuvrščena Maro Vranaričić in Sara Fruhauf. (Foto: Marko Mesec)
Brin in Tosia sta bila prepričana, da bo zmaga njuna in Tosia je komaj zadrževala solze na podelitvenem odru. Po koncu prireditve pa je menda pregorel telefon nekaterim sodnikom, saj so starši omenjenega para iskali vzroke za drugo mesto. "Vedno je tako, eni so veseli, eni razočarani. Moje srce je veliko bolj žalostno, ko trpijo otroci, ko jaz doživim poraz, nekako lažje to prenesem. Moje mnenje je, da razsodba pri mlajših mladincih ni bila objektivna, razlika je bila res očitna, ampak Tosia in Brin se bosta vsekakor dokazala na drugih tekmovanjih, še posebej v tujini," je komentirala razplet pedagoginja in plesalka Martina Plohl, ki že naslednji teden na odprti tekmi Brno Open nastopa prvič v novem partnerstvu z Romanom Gerbejevim, ampak za Ukrajino.
Jure Bergant in Ana Mesec sta zmagala v starejšemladinski kategoriji. (Foto: Ksenija Ostrelič)
Joka pa ni mogla skriti Naja Dolenc, ki je z Volodimirjem Nieliensonom iz PK Pingi zasedla drugo mesto, čeprav je bila menda prepričana, da bosta zmagala. Premagala sta ju večna tekmeca v starejšemladinski kategoriji Jure Bergant in Ana Mesec iz Urške. Ta kategorija je bila tudi ena najmočnejših na prvenstvu. Razburjenega Najinega očeta Roberta so menda komaj pomirili. Naja in Volodimir pa sta že isti večer odpotovala na tekmo v Italijo, na Trofeo Colombo. "Zelo sva zadovoljna s tem, kar sva naredila. Nobenega dvoma ni bilo in zelo sva zadovoljna s tem, kar sva naredila. Bil je tudi dober teden od zadnje tekme in to je tudi pomembno .Delala sva na tem, brez da naju kaj zmoti in da nama je vseeno, kaj se dogaja okrog naju. Morava pa priznati, da je bila trema danes kar huda, ampak sva zdržala in vse je res super," sta komentirala tekmo Ana Mesec in Jure Bergant.
Tim Treven in Nika Šrefanič med izjavami za našo oddajo. (foto: Ksenija Ostrelič)
Jokala je tudi Nika Štefanič, soplesalka Tima Trevna, s katerim sta prvič plesala pod okriljem novo ustanovljenega kluba Zorana Plohla in Tatjane Lahvinovič Galčun ŠRKD Diamant. Zasedla sta tretje mesto, a računala sta na drugo. "Pričakovanja so velika, potem pa rezultati podrejo razpoloženje," je s solznimi očmi komentirala Nika.
Razpoložena Matej in Anja Pritekelj. (Foto: Marko Mesec)
Vendar sta bila Anja in Matej Pritekelj v soboto zelo dobro razpoložena in težko bi ju premagal kakšen drug par z izjemo državnega prvaka. "Bilo je super vzdušje. Za sabo imava super ekipo, zelo sva pripravljena, podpirava drug drugega in vedela sva, da lahko pokaževa nekaj zelo lepega," sta suvereno razlagala Pritekljeva.
Miha Vodičar in Nadija Bičkova zmagovalca med člani. (Foto: Marko Mesec)
Nikakor pa nista jokala Miha Vodičar in Nadija Bičkova, ki sta po pričakovanjih postala državna članska prvaka. "Kar nekaj parov se nam je pridružilo iz starejših mladincev in bilo je zanimivo videti, kaj bo nastalo. Finale je bil interesanten in nama je bilo užitek plesati, ker je bil močen in vsi so se "grebli", in užitek je plesati. Kar sva uspela videti, pa je tudi, da so vsi pari zelo napredovali, kar je dobro tudi za svetovno konkurenco. In si želiva, da gre kar tako naprej. In prosila bi vse starše, dajte, otrokom, da nekaj počnejo, da se z nečim ukvarjajo, da ne sedijo za računalnikom, ampak nekaj, da se jim bo izboljšala koordinacija, pa ni nujno, da je to ples," sta komentirala Miha in Nadija.
Za Nadijo je navijala njena ekipa. Njen fant Anže Čerin pa je sproti objavljal dogajanje s prvenstva na socialnem omrežju …
Sicer pa Nadija vedno poskrbi, da se na vsakem državnem prvenstvu govori o njej, in to ne samo na plesnem področju. Če smo januarja na državnem prvenstvu v standardu ugibali, zakaj ne nosi več poročnega prstana in zakaj med navijači ni njenega moža Sergeja Konovalceva, je Nadija poskrbela, da smo jo občudovali v golem foto sessionu revije Playboy, zanjo pa je na tribuni navijal njen novi spremljevalec Anže Čerin, ki je sproti poročal o dogajanju na parketu na socialno omrežje Instagram.
… Instagram.
"Fotograf Aleš Bravničar me je že dolgo prepričeval in zadnji dve leti pa sploh. Bolj sem razmišljala o tem, bolj sem čutila, da bi to morala narediti, predvsem zase, saj sem vedela, da bo sodelovanje z njim enkratno, fotografije so enkratne. Posebej po tem, ko sva z Miho zmagala svetovno prvenstvo v kombinaciji, sem želela narediti nekaj zase, in sem zelo ponosna. To ni bila najina skupna odločitev z Miho, je pa vedel zanjo," pripoveduje Nadija, ki je edina plesalka v zgodovini športnega plesa, ki se je gola fotografirala za revijo. Tako vsaj zatrjujejo tisti, ki so na svetu dlje od nas.
Nadija Bičkova na naslovnici Playboya.
O tem, ali bi jima lahko to fotografiranje škodilo, pa ni razmišljala. "O tem res nisem razmišljala, ampak ko bodo videli slike, bodo to razumeli, da to ni navaden foto session za Playboy, ampak je tukaj povezava s plesom, v tem je veliko duše in srca predvsem zato, ker je bilo posneto na Kubi, in to je del mene in nekaj zelo iskrenega. Vsaka slika nosi eno težo, eno zgodbo. Mislim, da bodo razumeli." Morali bi, saj smo vendar napredna družba, a že slovenske vodstvene glave so bile nekoliko zadržane in nič kaj zadovoljne z Nadijino potezo.
Kako razmišlja plesni trener in sodnik Fredi Novak, si preberite v rubriki Ritem izjav. Njegov komentar prvenstva pa je naslednji: "Videli smo malo lepše državno prvenstvo kot ponavadi, malo lepše organizirano. Število parov celo ne upada več, izgleda celo, da gre na bolje. O plesanju imam pač svoje mnenje in nisem navdušen, kam gre trend plesanja na svetovnem vrhu. Želja po uvrstitvi na olimpijske igre uničuje določeno komponento v plesu, ki je po mojem mnenju bolj pomembna od športne komponente. Pari si želijo hitrega uspeha, tako se tudi fizično pripravijo in tako tudi izgledajo, umetniške komponente pa je vedno manj. Zelo sta me navdušila Matej in Anja Pritekelj, res sta se izkazala. Med starejšimi mladinci sta prva para izjemno močna, mislim pa, da sta Jure Bergant in Ana Mesec zasluženo zmagala pred drugim parom. Enkrat eden, drugič drugi. Pa čeprav sem jaz bolj pesimist, vseeno mislim, da se bo iz njih izcimilo kar nekaj dobrih članskih parov."
Fredi Novak brez dlake na jeziku. (Foto: Marko Mesec)
Na parketu smo pogrešali edini profesionalni par, Miša Cigoj in Nika Bagon, ki sta krasila naslovnico biltena državnega prvenstva. Miša mi je pojasnil, zakaj ju na tekmo ni bilo: "Ta vikend je tekma Trofeo Colombo, druga največja tekma na svetu v tem trenutku. Škoda, da so na naši zvezi organizirali državno prvenstvo na isti vikend. Prvič, ker je to smešno in neresno. Drugič, ker so naši pari, ki morajo plesati državno, hendikepirani. Na taki tekmi, kot je Colombo, nek par, ki ima resne namere glede svoje kariere, enostavno ne sme manjkati. Razumem pa, da so določena trenja med ljudmi v zvezi in organizatorji, v kar se ne bi spuščal. Gre za odnos zveze do kluba, ki je PZS pomagal kompletirati svetovne prvake po Škufci: mene in Anastazijo Novožilovo, Zorana Plohla in Tatjano Lahvinovič, Luco Busolletija in Tjašo Vulič, Miho Vodičarja in Nadijo Bičkovo … Ne glede na to, kakšne poglede ima nekdo, je ples posel, kjer moraš dati spoštovanje ljudem, ki ti pomagajo. Zato bom jaz recimo vse svoje življenje hvaležen domačim trenerjem, ki so me vzgajali: Miran Pritekelj, Tina Jarc, Marko Tumpej, Nataša Ambrož, Barbara Nagode Ambrož, Fredi in Danijela Novak." In res bi moralo biti državno prvenstvo en teden prej, ker pa bi se datum pokrival s turnirjem za Grand Slam, na katerega bi odšla Nadija in Miha, a sta se nato premislila, so državno premaknili s 7. marca na 14. marec. Kdo bi razumel vse te datumske mahinacije, ki se redno dogajajo v naši krovni plesni organizaciji.
Bilo pa je v veselje videti nov seniorski par v kategoriji I, Roman Maček in Daša Kerin Repinc plešeta iz čistega užitka pa še privatno nista par.
Roman Maček in Daša Kerin Repinc. (Foto: Marko Mesec)
"Za ples sva se odločila, ker je to nekaj za dušo, nekaj iz veselja, da malo uresničiva svoje sanje. Odrasli čisto preveč živimo sanje drugih in je treba narediti nekaj za svojo dušo. Zase sva zmagala ne glede na to, da sva bila edina na plesišču, da sva zbrala pogum in prišla na državno prvenstvo. Upava, da se bodo pari, ki že trenirajo po plesnih šolah, opogumili in zaplesali na državnih prvenstvih," sta povedala po nastopu.
Zakonca Orehek. (Foto: Marko Mesec)

Med seniorji II pa sta zmagala stara znanca Marko in Natja Orehek.
Uroš Lazič in Maruša Pinter sta zmagala med mladinci. (Foto: Ksenija Ostrelič)
Med mladinci sta se veselila zmage Maruša Pinter in Uroš Lazič iz Sambe. Še bolj vesela pa sta bila drugouvrščena Jan Hafner in Pina Eržen iz Urške, slednja se je nadvse udobno počutila v svoji novi viola obleki, ki jo je kreirala Irena Rugelj Krajcer. Na prvenstvu je kraljevala črna barva v kombinaciji zlatih in srebrnih bleščic ter dodatkov, sploh v starejšemladinski in članski kategoriji. Največ dela pa so z oblekami imeli Matevž Ogorelec, Nataša Ambrož in Saša Pust. Svojo prvo kreacijo je na plesišče poslala tudi Tjaša Novak, hčerka Fredija in Daniele Novak, ki kreira pod blagovno znamko Diamond Dash.
Vse rezultate najdete na spletni strani Plesne zveze Slovenije, foto galerijo pa na www.fotomesec.com. Televizijsko reportažo s prvenstva si boste lahko ogledali v soboto, 28. marca, ob 11.30 na TV3 Medias.
Martina Plohl med izjavo za našo reportažo. (Foto. Ksenija Ostrelič)
Pa seveda obvezen pripis spoštovanim komentatorjem: pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

View Gallery 22 Photos