V poletni Paradi plesa. Shalom izraelski ples!

Lanskega decembra je bil moj šesti obisk izraelske plesne platforme.

Današnjo oddajo namenjamo decembrski vsakoletni ediciji Dance Exposure v Tel Avivu.

Vsako leto decembra se v Izraelu na odru Suzanne Dellal centra v Tel Avivu odvija izraelska plesna platforma sodobnega plesa, imenovana Dance Exposure. Lanska je bila še posebej slovesna in v znamenju obletnic.

Yair Vardi je sinonim za promocijo izraelskega plesa.

Center Suzanne Dellal je praznoval 30 let, platforma pa 25 let od trenutka, ko se je direktor centra Yair Vardi odločil, da ponese slavo izraelskega sodobnega plesa v svet. Okoli 200 gostov z vsega sveta je štiri dni ploskalo izraelskemu plesu, no, jasno, da ne čisto vsem izvajalcem, ki so morali skozi rešeto posebne komisije, ki je določila, kdo vse se lahko predstavi tujim producentom, umetniškim direktorjem festivalov, novinarjem.

Predstava koreografinje Ronit Ziv

Izraelsko platformo sem v svoji 26-letni novinarski karieri obiskala šestkrat, in upam, da zabeležim letos decembra sedmi obisk.

Avi Kaiser in Sergio Antonio po intervjuju za Parado plesa

Do takrat pa vabilo k ogledu reportaže, v kateri bodo za vas plesali in pripovedovali: Yair Vardi, Ziv Nevo Kulman, Mark Philip, Ronit Ziv, Noa Wertheim, Shaden Abu Elasal, Hillel Kogan, Sharon Zuckerman, Avi Kaiser, Sergio Antonio, Dafi Altabeb, Sally Anne Friedland, Gaby Aldor, Mirna Žagar, Kibutz Dance, Vertigo Dance, Batsheva Dance …

Leela skupine Vertigo

Reportažo si lahko ogledate danes zvečer ob 18.45 na TV3 in še v treh ponovitvah v sredo, 19. 8., ob 12.20, četrtek, 20. 8., ob 22.10 in soboto, 22. 8., ob 12.10. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!