V Paradi plesa. Umetniški vodja baleta Petar Đorčevski in koreografinja Kjara Starič Wurst

Kjara in Petar v Paradi plesa (foto: Lea Slapar)

Danes zvečer vas vabim v plesno baletno družbo. Petar Đorčevski je trenutno v. d. vodje ljubljanskega baletnega ansambla in je nadomestil Sanjo Nešković Peršin. Razkril bo program aktualne sezone, kaj je bil razlog, da se je odločil kandidirati za to funkcijo, kako bo balansiral med vodenjem in lastno baletno kariero ter seveda osebnim življenjem, saj je njegova partnerica Rita Pollacci tudi balerina.

Petar Đorčevski je prevzel vodenje ljubljanskega baleta.

Kjara Starič Wurst pa je pred novim projektom, ki bo zagledal plesno luč 26. septembra ob 20.00 (ponovitev 27. 9.) na odru Linhartove dvorane Cankarjevega doma. Human je predstava, ki se dogaja na letališkem terminalu. Letališče predstavlja globalni oder, prizorišče maksimalne tenzije med umetnim in naravnim, tehnološkim in organskim, pravi Kjara. Plesalci Kjara’s Dance Project tudi tokrat prihajajo iz različnih plesnih okolij. Kjara živi in dela v Združenih državah Amerike, a se počasi vrača na slovenska tla.

Kjara Starič je na snemanje pripeljala svojega psa Maksija.

Jasno, da vse izveste v Paradi plesa, ki si jo lahko ogledate danes zvečer ob 21.40 na TV3. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!

Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba. (Foto: Lea Slapar)
View Gallery 4 Photos