V Paradi plesa. Silvestra Perčič, Irina Stankovič in Darko Brlek.

Silvestra Perčič, Darko Brlek in Irina Stankovič.

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, vas vabim, da si ogledate pogovor z direktorico Plesne šole Kazina Silvestro Perčič. Kazina je šola, ki spodbuja kreativnost in šola odličnih rezultatov. Lani so njihovi plesalci na državnih, evropskih in svetovnih prvenstvih osvojili 25 zlatih medalj, v zadnjih desetih letih pa stopili na najvišjo stopničko kar 335-krat. Silvestra bo razkrila, od kod prihajajo vsi ti uspehi in kako jo je pot privedla od plesalke do direktorice.

Silvestra Perčič je alfa in omega Kazine.
Plesalka, pedagoginja in koreografinja Irina Stankovič je diplomirala na kijevski visoki šoli za kulturo na smeri folklora in je prišla v Slovenijo zavoljo ljubezni ter tudi ljubezni do plesa. Še posebej bi rada predstavila ukrajinske plese v vsej svoji lepoti in originalu, saj profesionalne skupine še nismo imeli priložnost videti. Njeno društvo Ritmi planeta pa je tudi nekaj posebnega.
Irina Stankovič je v oddajo prinesla originalni ukrajinski venček.
Letošnji že 64. Ljubljana Festival se lahko pohvali s kar osmimi plesnimi predstavami in direktor ter umetniški direktor Darko Brlek je z izborom zadovoljen. Kitajski balet s Konfucijem, balet Borisa Eifmana, Gusar z mariborskim baletom, Sisi, flamenko Vida, ruska folklora, dve uspešnici Mamma Mia in Cvetje v jeseni bodo polnili Križanke ter Cankarjev dom.
Oddajo Parada plesa smo posneli v …
Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 22.00 na TV3 in v dveh ponovitvah. Prva bo na sporedu v soboto, 18. junija, ob 11.30, druga pa v torek, 21. junija, ob 10.30 na TV3. Parada plesa vsak drugi torek zvečer, ker je dan s plesom odličen dan.
… ambientu Maxi kluba v Ljubljani. (Foto: Matej Korošec)
View Gallery 5 Photos