V Paradi plesa. Marin Ino, Darko Brlek, Matevž Česen, Andreja Šraj in Claudia Sovre

Oglejte si Parado plesa, edino oddajo o plesu na slovenskih televizijah.

V predzadnji oddaji letošnje sezone ste vabljeni k ogledu pogovora z baletno plesalko Marin Ino, ki je članica ljubljanskega baleta, prihaja pa iz Sappora na Japonskem. Zablestela je v eni od aktualnih izvedb baleta Giselle.

Marin Ino v baletu Giselle; na fotografiji s Petrom Đorčevskim … (foto: Darja Štravs Tisu)
… in gostja oddaje Parada plesa (foto: Lea Slapar)

Darko Brlek vam bo povedal, kaj plesnega si boste lahko ogledali v okviru letošnjega Ljubljana Festivala, in plesa letos res ne bo manjkalo. Od klasike do moderna, prek flamenka do muzikala. Nekaj starih imen in nekaj novih vas čaka letos v Križankah.

Na Ljubljana Festivalu bo gostoval znameniti Aterballeto iz Italije.

Matevž Česen, Andreja Šraj in Claudia Sovre se zavedajo, da so počitnice nujne, a si kljub temu plesalci ne smejo vzeti prevelikega odmora. Podali bodo nekaj predlogov, kam na plesne delavnice v juliju in avgustu.

Matevž Česen svojim plesalcem vedno priporoča London.
Claudia Sovre bo tudi letos del poletnega seminarja v Zagrebu, organizira pa tudi plesno poletje v Ljubljani. (Foto: Nina Cuznar)
Andreja Šraj se bo udeležila delavnic na Dunaju, konec avgusta pa organizirajo delavnico z Milošem Isailovićem pri njih v Galeriji plesa v Mariboru.

Parado plesa si premierno lahko ogledate danes zvečer ob 21.45 na TV3; v dveh ponovitvah pa še v sredo, 19. junija, ob 13.00 in v soboto, 22. junija, ob 12.00. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!

 

View Gallery 7 Photos